kolmapäev, 9. september 2009

KJK seeriavõistlus, 09.09.2009

Purjetajatele on sel hooajal tõepoolest üle keskmise ilusat ilma antud - tänagi paistis päike ja sooja oli 23 kraadi. Ainult üldjoontes SSW suunalt puhunud tuul oli suhteliselt tugev, ulatudes puhanguti ligi 18 m/s. Võistlust siiski ära ei jäetud ning distants pandi seekord päris pikk: 7+6-2-6+Fo, ehk siis merre pandud lisamärk paremaga, edasi "Kuuli muna" märk vasakuga, Katariina kai idapoi vasakuga, uuesti "kuues" märk paremaga ning siis finiš olümpiatule juures.



Tänu tugevale tuulele oli juba enne starti kogu meeskonnal rahmeldamist päris kõvasti, kuid start ise õnnestus väga hästi ja lubas meil vastutuult pandud esimest märki võtta konkurentidest eespool. Järgnevat kurssi ja tuule suunda arvestades tundus spinnakeri kasutamine esialgu võib-olla pisut kahtlane, kuid olime selle siiski juba enne starti valmis pannud ning nüüd tõmbasime ka üles. Selgus, et tegelikult polnudki vaja nii hirmsasti kangutada, kui olime kartnud, nii et saime ühel halsil otse märgini purjetada. Enne märki saime kõik vajalikud manöövrid ilma probleemideta tehtud ja võisime rahulikult Katariina kai poole krüssama asuda. Teisena võttis märki Lady Bird ning nende järel tihe grupp, mille moodustasid Merion, Premium ja Charisma. Kõik ei läinud seal sugugi mitte hästi, vaid nägime, kuidas Premium otse märki rammis ning kuna Charisma sinna enam ei mahtunud, jätsid nad märgi üldse võtmata. Sellele vaatamata jätkasid nii Premium kui Charisma ilma üleliigseid liigutusi tegemata samuti Katariina kai suunas.



Krüssus vähemalt Forte vaatevinklist midagi tähelepanuväärset ei toimunud ning sestap võtsime järgmise märgi samuti esimesena, heiskasime seal spinnakeri ja asusime tagasiteele Miiduranna keratoodri juurde. Umbes 5 kaabeltaud enne seda tekkis meil selle võistluse esimene ja viimane tõeline "jama", kus spinnaker korraks kokku lõi, jaht hetkeks stabiilsuse kaotas ning meeskonnas viivuks segadus tekkis. Saime siiski olukorra kiiresti klaariks ning kõik plaanipärased manöövrid enne märki läksid juba probleemideta, kui välja arvata spinni allavõtmise viimastel meetritel miskipärast lahti läinud vall, mis üles masti minema lipsas. Õnneks ei läinud seda enam käesoleva võistluse käigus vaja. Miiduranna keratoodri juures tõdesime, et mõne purjetaja poolt aeg-ajalt öeldud "pidime märgi peaaegu kõveraks sõitma" oli seekord paraku reaalsuseks saanud ...



Viimane ühel halsil toimunud krüssuots finišini enam olukorras muutust ei toonud, nii et lõpetasime esimesena ja aegade korrigeerimise järel sinna ka jäime, saades maagilisel kuupäeval 09.09.09 tasuks õnnestunud sõidu eest 9 punkti. Teise märgi võtmata jätnud Charisma ja Premium (kes märki rammides sellest siiski valelt poolt möödus) on vähemalt hetkel samuti lõpuprotokollis tulemuse kirja saanud, vastavalt 5 ja 6 punkti. Merion sai märgis tekkinud olukorra tõttu DSQ, ehk diskvalifitseeriti. Saab näha, kas see protokoll on siiski lõplik. Protokollist ja tulemustest olulisem on aga tegelikult see, mida oleme Forte meeskonnas juba ammu aega mõelnud ja üritanud ka oma tegevustes järgida: nimelt hooaeg on pikk ja KJK seeriavõistlus samuti - niisiis pole mõtet ennast ja konkurente igal üksikul kolmapäeval ribadeks sõita, vaid pigem valida oma kursse nii, et kõik võiksid terveks jääda.



Eeloleval laupäeval toimub KJK karikavõistlus, kuid meie seal paraku ei osale. Niisiis on järgmine võistlusstart jälle järgmisel kolmapäeval kell 17:35.

P.S. VOR külastuse ja Muhu Väina albumitesse on nüüd lisatud Indreku fotod, mis on tehtud oluliselt parema kaameraga kui veekindel "seebikarp", millega tavaliselt ülesvõtteid teeme.

Kui üldse merel pildistamisest rääkida, siis on omamoodi kummaline, kuidas veekindlad kompaktkaamerad harilikest seebikatest mitme põlvkonna jagu maas tunduvad olema ning pildikvaliteedi osas mingit kriitikat ei kannata. Samas loomulikult ei saa korralikku peegel- või isegi kompaktkaamerat jahi peal just eriti tihti kasutada ja nii tuleb siiski leppida mõne kaameraga näiteks sellest valikust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar