neljapäev, 23. august 2012

KJK-Garmin XVI kolmapäevaregatt, 22.08.2012

Vaatamata 2-3 m/s lubanud prognoosile puhus Tallinna lahel kogu õhtu jooksul 6-7 m/s edelakaaretuul, mis lubas kohtunikel panna distantsiks 1+6+1+7+Fj, ehk siis põhimõtteliselt kaks vastutuule-allatuuleringi järgneva finišiga jõesuudmes. (Kui nüüd kohtunike seast keegi seda lugema peaks, siis nii mitmedki purjetajad paluvad, et tehke palun edaspidi tahvlile need plussid ja miinused natukenegi suuremalt).

Start õnnestus meil liini keskelt enam-vähem normaalselt ja vabalt. Esimeses krüssus näitas taas head minekut Amserv, kelle järel Russalka märgi teisena võtsime.





Järgnenud spinniotsa alguses saime Amservile jõudsalt lähemale, aga siis leidsid nad uue hoo ja nihkusid jälle tasapisi ettepoole. Kuklasse hingasid meile Premium ja Olympic, kus meile hetkel veel teadmata põhjusel korraks mees ka mastis ära käis.





Teisel krüssuotsal püsis vahe Amserviga esialgu stabiilsena, kuid just lõpuosas õnnestus neil veelgi oma edu suurendada. Viimane allatuulesõit positsioone enam ei muutnud, nii et Amservile seekord pooleteist minutiga sõiduvõit omakorda kahekümne sekundiga Premiumi edestanud Forte ees. Järgnesid Olympic, Merion ja Sylvia.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar