kolmapäev, 24. oktoober 2012

XXV KJK-Garmin kolmapäevaregatt 24.10.2012

Eelviimase XXIV KJK-Garmin kolmapäevaregati 5 m/s puhunud tuul suunaga WSW ei olnud Fortele teps mitte õnnelik. Pea 30-kraadine tuulepööre vasakule tegi vahed sisse ja nii tuligi leppida 4. kohaga, mis jättis viimaseks kolmapäevakuks 2.-3. koha konkurentsis Olympicuga kõik otsad lahtiseks.

Võrdne punktiseis nii halvemate sõitude mahaarvamisega, kui ka ilma, lubas viimaseks XXV KJK-Garmin kolmapäevaregatiks mõnusat adrenaliinilaksu. Oma rolli täitis igati korralikult ka Vana, kes sättis tuule puhuma WNW suunalt tugevusega 12 m/s. Lisaks veel hilissügisene seenevihm ja tugevnev hämarus, mis sundis käigutuled juba stardist sisse lülitama. Nii oligi täna mereleminejaid tavalisest sootuks vähem ja I ning II grupi start anti koos. Rajaks pakuti +2,+6 ja Fo, ehk siis Katariina kai poi, Kuuli muna tooder ja finiś Pirita jõel.

Stardis valisime kohtunike kaatri poolse liiniotsa, meie alt purjetas rajale Olympic ja meist pealttuule Premium. Punnisime kõrgust, et mitte Olympicule peale vajuda, Premium jäi algul maha, siis aga suutis kenasti kõrgust koguda ja ühel hetkel kui märgi-eelses heitluses pautisime, olid kõik kolm jahti paari paadipikkuse sees koos. Õnneks suutsime paari "silmakaga" Olympicust veidi lahti rebida ja kuivõrd nad ennast vaskul halsil märki välja ei venitanud, suutis Premium teisena Kuuli muna suunas kurssida.

Pagilises pooltuules tegime ilma spinnita 9-10 sõlme kiirust ja kui Kuuli muna toodri võtsime,oli edu Premiumi ees pea minut, Olympicut edestasime veelgi rohkem. Kuivõrd tuul lubas, heiskasime spinnakeri ja viimane rajalõik Pirita poole tõi kõigile naeratuse huulile: kohati saime Forte glissima 12-13 sõlmega. Tippkiiruseks jäi 13,2. Sellist mõnusat minekut polnud tervel hooajal tundnud.

Jõe peal tekkis küll korraks halssides väike segadus spinniga, aga õnneks lõppes kõik kenasti ning poolteise minutiline sõiduvõit Olympicu ees kindlustas Fortele tänavuste kolmapäevaregattide kokkuvõttes 2. koha Amservi järel ja Olympicu ees.

Enne kui jahi kaldale tõstame, on jäänud veel laupäevane hooaja lõpuvõistlus, mis otsustab ka selle, kes võidab tänavu SEIKO CUP KJK Avamerepurjetamise Karikavõistlused. Hetkel juhib Forte Amservi ja Lady Birdi ees. Ilmaprognoos lubab laupäevaks paari miinuskraadi, paneme siis karvamütsid pähe ja oleme valmis teki pealt lund pühkima.

Pole ju kehva purjetamisilma, kui priske purjetuul puhub, on üksnes võimalus valida õige või vale riietus.

1 kommentaar:

  1. Paar muuli pealt tehtud pilti sellest, kuidas Forte tugevas tuules, pimedas ja kitsastes oludes suurel kiirusel spinnimanöövreid sooritas:
    http://www.arbuarkel.com/~sulev/up/Pildid/Forte/

    VastaKustuta