neljapäev, 20. mai 2010

KJK Delfi kolmapäevaregatt, 19.05.2010

Kõigepealt kõige olulisem: Forte on jälle vees ning hooaeg on ka meie jaoks käima läinud! Pärast pikki ja raskeid ponnistusi vana värvi mahavõtmiseks sai Forte põhi lõpuks uue kruntvärvi ning selle peale ka uue uhke kihi sädelevat mürkvärvi, mis peaks küll ajapikku halli tooni omandama. Teisipäeva õhtul peale kuut saabus kraana ning pärast viimase lihvi andmist oligi aeg Forte lõpuks ometi vette tõsta. Seejärel rahmeldasime veel õige mitu tundi, et jaht talve jooksul kogunenud mustusest puhtaks saada ning kõik talvitumiseks maha võetud otsad ja muud vidinad tagasi panna.

Kolmapäeva õhtul saime uuesti kokku ja kai äärest minema kell 17:50, jõudsime merel pisut trimmi proovida ning juba oligi käes aeg meie jaoks selle hooaja esimesele võistlusele startida. Seda siis pärast talvevaheaega esimest korda merel olles ning ilma vähimagi trennita. Sellele vaatamata õnnestus start üpris hästi ning saime esialgu liikuma Technonicoli ja Premiumiga päris võrdselt, Sylvia, Charisma ja Merion kohe tihedalt kannul. Kuna Technonicol pole siinses blogis varem figureerinud, siis olgu igaks juhuks ära märgitud, et see on Mati Sepa tiimi tuliuus tippvarustuses X-41, millel ka väga kõva meeskond ja kõrged eesmärgid. Võistlusdistantsiks oli pandud 7-8-7-8-Fo, ehk kaks "vorsti" märkide vahel ja finiš olümpiatule juures. Vaatamata korralikule stardile olime aga esimesse märki jõudes nii Technonicolile kui Premiumile kõvasti kaotanud, kuna pärast pikka vaheaega merel olles hindasime 9-10 m/s puhunud tuult pisut valesti ja panime väikese genu, kaotades sellega kiiruses. Väga napi eduga Sylvia ja Charisma ees võtsime märgi kolmandana.

Märgis läks spinn üles ilma mingite probleemideta, ehkki tegime eelnevalt panuseid, et mis sealt spinnikotist pärast talve välja tuleb ja kuidas see miski tuleb :) Aga ei hullu midagi, ka halss ja allatuuleots üldiselt sai tehtud päris kenasti ning jõudsime teiseks märgiks lähemale mõlemale meid edestanud jahile. Et rabelemist oleks kohe esimese korra kohta piisavalt, jõudsime enne märki ka genu suurema vastu ära vahetada. Märgis läksid kõik tegevused mingite suuremate takistusteta, nagu ka teine krüss, mille lõpuks olime mingite jamadega võitlevast Premiumist mööda saanud ning võtsime märgi teisena. Seejärel purjetatud teine allatuuleots ja lõik finišisse meie positsiooni enam ei muutnud, aegade korrigeerimise tulemusena saime kolmanda koha Technonicoli ja Sylvia järel. Kohast palju rohkemgi tegi kogu meeskonnale rõõmu see, et esimene sõit ilma suuremate probleemideta tehtud sai ja me pole talve jooksul päris rooste läinud. Sellelt baasilt on hea edasi minna.

Navirec süsteem Forte liikumise GPS-jälgimiseks toimib endiselt, tänane teekond on järgneval pildil. Lisaks sellele oli meil täna kaasas ka alternatiivne tracker, mille jälge näeb siit: http://tracker.viiret.ee/

Järgmise võistlusena üritame kaasa teha E4 karikavõistlustel, mis toimuvad eeloleval laupäeval ja pühapäeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar