neljapäev, 27. mai 2010

KJK Delfi IV kolmapäevaregatt, 26.05.2010

Priske purjetuule (W, 8-10 m/s) saatel startisime rajale 4+6+Fo keskmiselt positsioonilt. Meist allpool olnud Premium tegi parima alguse ja hoidis pikalt oma edu. Ülevalpool olnud Sylvia, kes tegi väga tublit sõitu terve distantsi, ja Technonicol’iga rebisime pikalt ja tasavägiselt. Terve esimene ots oligi kokkuvõttes selline parajalt pingeline, kuid üllatustevaba.
Huvitavamaks läks alates esimese märgi võtmisest. Paut Paljassaare N peale sai sihitud üsna täpselt. Märgi võtsime kolmandana vahetult Technonicoli ahtris. Siis juhtus tal midagi spinnifalliga ja spinn tuli kolinal alla. Kuni saadi teine fall asemele ja uuesti vedama, olime meie juba koha võrra oma positsiooni parandanud. Ees rühkis käeulatuses endiselt Premium. Sellises seisus lähenesime alumisse märki, analüüsides samal ajal spinniga jätkamise võimalusi peale märki. Otsus oli jätkata spinniga.
See otsus osutus õigeks. Kurss oli küll terav ja hoidmine üsna pingeline, aga suutsime siiski üle poole viimasest otsast spinniga vastu pidada. Premium oli teinud vastupidise otsuse ja sellega hävis oma liidrikoha meie kasuks. Ca 0,5 miili enne muule olime meie oma spinni alla võtnud, kuna olime teistest pisut allpool ja ei tahtnud rohkem võimalike pagidega ära vajuda, ja Premium otsustanud just üles panna. Technonicol võitles vapralt spinniga kuni lõpuni. Muulideni hoidsime oma esimest kohta kenasti ja pärast jõele vallamist läks spinn uuesti üles, mis vedas meid ka esimesena finishisse. Koefitsiendid korrigeerisid kokkuvõttes meile siiski II koha tabelisse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar