kolmapäev, 2. juuni 2010

KJK Delfi V kolmapäevaregatt, 2.06.2010

Ehkki veel paar-kolm päeva tagasi ei lubanud prognoosid midagi eriti head, oli täna õhtuks praktiliselt pilvitu taevas, sooja umbes 17 kraadi ja valdavalt ENE suunalt puhunud ca 5 m/s tuul. Niisiis igati mõnus ilm selleks, et minna merele ja järjekordne võistlus maha pidada. Sellest olid aru saanud päris paljud meeskonnad, kuna kõigi nelja võistlusklassi peale kokku oli merele tulnud kogunisti 34 jahti. Kümmekond minutit enne esimest hoiatussignaali panid kohtunikud välja võistlusdistantsi, milleks oli seekord 7-6-2-6+Fo.

Otsustasime startida poi juurest ja saime päris hea lähte. Meie kõrval tulid Charisma ja Premium, ülejäänud konkurendid eelistasid teele asuda pigem stardiliini teisest otsast, kohtunikelaeva juurest. Kuna Charisma start osutus valestardiks, pidid nad tagasi pöörama ja uuesti alustama.

Vaatamata enne esimest märki läbitud üpris lühikesele distantsile, olime sinna jõudes saavutanud juba päris hea edu Premiumi ja Merioni ees, kellele järgnesid Sylvia ja Charisma. Edasi purjetati küll senisest vabamas tuules, aga spinnakeri peale polnud siiski põhjust mõelda.

Enne Miiduranna keratoodrit (ehk siis märki nr. 6) toimus vööris päris korralik rabelemine, kuna veel enne starti olime spinni valmis pannud vasakule, aga valitsevate tuuleolude kohaselt osutus soodsamaks see hoopis paremalt üles tõmmata. Niisiis olid vöörimeestel mõneks minutiks käed-jalad tööd täis, mis lõppes sellega, et väikeste tõrgete järel saime spinnakeri siiski enam-vähem normaalselt üles. Edasine seilamine Katariina kai juurde kulges nii, et vahed palju ei suurenenud, aga õnneks ka ei vähenenud. Hästi sõitis allatuuleotsa Charisma, mis Premiumile ahtrisse jõudis.

Pärast märki purjetasime koos Premiumiga mere poole, sel ajal kui Charisma, Merion ja Sylvia pigem kalda alla suundusid, kus tihtipeale paremat tuult võib leida. Seekord läks siiski paremini nii meil kui Premiumil, nii et järgmises märgis olime küll oluliselt Premiumi ees edu suurendanud, aga ülejäänud tulid sinna veelgi pikemate vahedega.

Edasine ots finišisse oli juba pigem vormistamise küsimus, sest ühel halsil sõidetud lõik vahedes mingeid olulisi muutusi ei toonud. Niisiis lõpetasime võistluse esimesena ja jäime samale kohale ka aegade korrigeerimise järel, võttes sel hooajal esimese seeriavõistluse võidu Premiumi, Merioni ja Charisma ees. Arvestades seda, et pidime esimesed kaks osavõistlust vahele jätma, on see igati tore resultaat. Tänase võistluse protokolli leiab siit.

Kuna 4.-11. juunil toimuvad Pirital Laser Standard ja Laser Radial klasside Euroopa lahtised meistrivõistlused, peetakse järgmine kolmapäevaregatt alles kahe nädala pärast, 16. juunil.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar