kolmapäev, 29. juuni 2011

KJK-Delfi VIII kolmapäevaregatt, 29.06.2011

Tänane päikeseline kolmapäev ning õhtuks 7-8 m/s tugevuseni kerkinud NNE tuul tõid kõige suuremas võistlusklassis merele kuus jahti. Kohtunikud panid distantsiks 8-, 7-, 8-, 2-, 8- ja Fj, ehk sisuliselt poolteist ringi vastutuult asuva pöördetähise ja stardipoi vahel, siis Katariina kai idapoi võtmise, tagasituleku vastutuulemärgi juurde ning seejärel finišeerimise Pirita jõe suudmes. Kõik märgid tuli võtta vasaku poordiga, mis viimase märgi puhul oli kohtunike poolt kas siis tahtlikult või tahtmatult tehtud kõigile osalejatele päris suureks üllatuseks, kuna see tähendas vajadust teha ring ümber märgi, mis tihedamas konkurentsis ei pruugi just kõige ohutum olla.



Start õnnestus kõigil pealtnäha suuremate vahejuhtumiteta ning üpris tihedas konkurentsis asuti teele esimese märgi poole. Peatselt pautisid konkurendid kaldale lähemale ja Forte jäi üksi kõige merepoolsemaks, kus hea käik ja ilmselt pisut paremad tuuleolud võimaldasid liidrina esimesse märki jõuda.




Järgnenud ring stardipoini ja tagasi võimaldas meil tasahilju edumaad niipalju suurendada, et Katariina kai suunas saime purjetada juba enam-vähem kontrollival positsioonil, ehkki selle teise allatuuleotsa lõpuks olid konkurendid meile justkui mõnevõrra lähemale jõudnud. Lähematest konkurentidest pautis nüüd Premium uljalt mere poole ja Olympic liikus kalda alla, samal ajal kui Fortega eelistasime konservatiivsemalt keskele hoida.



Valitud taktika osutus õigeks, sest Premium tegi merele minnes paraku päris kõva ülekrüssu ja langes seetõttu esikohakonkurentsist välja, Olympicu ees olime vahet vast kah vast mõne paadipikkuse jagu suuremaks venitanud. Küll aga oli see vahe just parasjagu selline, et viimases märgis tekkiski üpris terav olukord kui pärast märgivõttu ja kiireid manöövreid nende eest paremal halsil läbi lipsasime.



Kokkuvõttes niisiis tulemuseks etapivõit, mis võimaldas Fortel nüüd ka seeriavõistluse üldarvestuses liidriks tõusta. Teine oli täna Olympic ja kolmas Merion.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar