kolmapäev, 12. oktoober 2011

KJK-Delfi XXI kolmapäevaregatt, 12.10.2011

Vahelduseks viimasel ajal möllanud tormidele lasi ilmataat täna õhtul isegi päikesel paista ning sättis Tallinna lahele 7-10 m/s tugevuse 280-300 kraadi vahel kõikunud tuule. Möödunud kolmapäeval tugeva tuule tõttu ära jäänud seeriavõistlus sai taas jätkuda ning õnneks saime stardis olla ka meie, kuna saime oma kaks nädalat tagasi rebenenud groodi ahtriliigile vahepeal uue laia teibikihi. Tõepoolest, viis aastat on seesama puri meid teeninud nii valdaval osal võistlustest kui ka enamusel ülesõitudel, kuid nüüd paistab tema ressurss olema üpriski ammendunud. Ehkki sõjakas näeb ta koos kõigi oma paikadega välja küll :-)



Kohtunike poolt 3-7-3-Fo pandud rajale sai parima lähte Premium, meie start seekord vast kõige paremini ei õnnestunud. Sellegipoolest saime kätte päris hea käigu, mis koos õnnestunud pautidega tuule suuna muutustel võimaldasid esimesena tsentripoid võtta, Olympic tihedalt kannul. Premium polnud omakorda neist kuigi kaugel ning ka Merion ja Sylvia püsisid hilisemat ümberarvestust silmas pidades päris kenasti konkurentsis.




Järgnevalt purjetati tagasi stardipoi juurde, et seda vasaku poordiga võtta. Olympicuga püsis vahe suhteliselt muutumatuna, kuid teistega vast grammikese siiski suurenes. Teise krüssu alguses said nii Olympic kui Premium päris hea mineku, nii et pidime olema taktikaga vägagi tähelepanelikud, et neid mitte mööda lasta. Õnneks läks see ka korda, nii et tsentripoi juures tagasi olime enam-vähem samasuguste vahedega nagu eelmisel ringil.



Viimasel spinniotsal finišini saime oma edumaad tänase võistluse jooksul vast kõige jõudsamalt suurendatud, kuid siiski mitte piisavalt, et ümberarvestuse tulemusel Olympicut edestada, nii et 42 edusekundit pöördus 27-sekundiliseks kaotuseks. Ülejäänute vastu edust õnneks siiski piisas, nii et seekord siis teine koht Premiumi, Sylvia ja Merioni ees. Seeriavõistluse lõpuni on jäänud kõigest kaks kolmapäevaregatti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar