neljapäev, 15. august 2013

KJK-Garmin XIII kolmapäevaregatt, 14.08.2013

Kui eelmisel kolmapäevakul olid nii ilm kui võistlusmoment pigem champagne sailing'ule kohased, siis seekord valitsesid hoopis teistsugused olud. Tõsi küll - erinevalt eelmisest ja tegelikult kõigist eelmistest kordadest oli seesinane kihisev jook enne starti ka tõepoolest kai peal pakutud, kuna KJK poolt õnnitleti värskelt ORC EM-võistlustel hõbeda saavutanud Premiumi meeskonda. Merel aga seevastu lirtsus vett nii alt kui ülevalt, 240-260 kraadi pealt puhus korralik puhanguline tuul ning vee peal kihutasid äsja EM-il karastust kogunud jahid ja meeskonnad, kes juba harjunud verekoera kombel näljaselt võistlusraja poole vahtima. Meie grupis oli seekordsele 2-7+2-7+Fj distantsile startijaid neli - eelnimetet võistluselt naasnud Olympic ja Premium ning samal ajal kodusadamas rahulikumaid aegu nautinud Merion X ja Forte.

Start ise oli üpris tasavägine, kuid üsna pea hakkas Merion X teistel eest ära liikuma. See polnud tegelikult ka mingi ime, sest oli ju neile sobiv ilm ning millal siis veel ülejäänutele ahtrit näidata, kui mitte nüüd. Forte pealt vaadatuna paistis hoopis halvem lugu see, et ka Olympic ja Premium hakkasid tasapisi ettepoole libisema. Kui siis veel esimese paudi ajal groodi alaliik stopperist lahti kargas ja olime selle pealesaamiseks sunnitud mõneks ajaks vastutuult seisma, jäimegi kuni võidusõidu lõpuni teistel sabas sörkima, vahelduva eduga vahet vähendades ning siis jälle maha jäädes.



Nii see võidusõit siis pea poolteist ringi Katariina kai ja stardimärgi vahel jätkus - Merion X pika puuga ees, seejärel Premium ning nende kannul Olympic. Meie valvasime hoolega oma võistlusklassi tagalat ja passisime peale, et meid nelja keegi seljatagant ei ründaks. Viimase allatuuleotsa lõpuks pressis aga Olympic Premiumist mööda, võttis sellega mikrorevanši EM viienda koha eest ning ühtlasi ka järjekordse seeriavõistluse võidu, mille nad tõtt-öelda oleksid kindlasti saanud ka Premiumi taga finišeerides. Matemaatika otsustas seekord nimelt nii, et Olympic oli esimene, Forte teine, Premium kolmas ja üle kolme minuti enne Olympicut finišeerinud Merion X neljas. Selline lugu oli meile endilegi ausalt öeldes üllatuseks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar