neljapäev, 22. august 2013

KJK-Garmin XIV kolmapäevaregatt, 21.08.2013

Augustikuu viimase kolmapäevaku kõige pinevamad momendid pole Forte jaoks seekord üldse seotud olukordadega võistlusrajal, vaid hoopis hetkedega enne muulisuudmest väljasaamist ja pärast sealt sissetulekut. Olime nimelt kõik kenasti pardale jõudnud ning juba ka ahtrist otsad andnud, kui selgus, et Forte mootori käiguhoob liikus väga vastumeelselt ning edaspidikäik oli Forte käigukastist sootuks jalga lasknud. Pidasime ennast mõneks minutiks naaberjahi reelingust kinni hoides paigal ja proovisime viga parandada, kuid üsna kiiresti oli selge, et antud hetkel meie jõud käigukastiprobleemist üle ei käi. Nii suurt jahti on aga ilma mootori abita loomulikult sadamas päris raske manööverdada. Samas paikneme seoses Tallinna lahel algava Finn-klassi MM-võistlusega ajutises kaikohas jõesuudme lähistel ja kuna minek sealt üpriski vaba, otsustasime siiski genu üles tõmmata ning purje jõul sadamast väljuda. Selle tegevuse käigus tekkis üks tõeliselt ärev moment, kui piisava hoo ja sestap korraliku juhitavuse puudumisel parema poordiga napilt jõel olevat läänetoodrit riivasime ning pidasime samas ise hinge kinni, et Forte kiil muuli otsast veest mõnd kivi üles ei leiaks. Õnneks ei leidnud. Lisaks oli merel kerge vibratsiooni järgi aru saada, et sõukruvi pole samuti võimalik purjetamiseks sobilikku kokkuklapitud asendisse saada, vaid see surises Forte liikumisele rõõmsalt kaasa ja sestap röövis oma oma pöörlemisega kindlasti natuke hoogu.

Merel aga valitsesid jällegi suurepärased purjetamisolud - säras päike ja õhtupoole tasasemaks vaibunud 5-7 m/s tuul puhus eelmisele kolmapäevale sarnaselt 240-260 kraadi pealt. Meie grupis oli seda kena ilma paraku nautimas küll ainult kolm meeskonda - ehk siis Fortele lisaks veel Merion X ja Olympic. Kohtunike pandud stardiliini nähes, kuid veel kohtunikelaevani jõudmata arvasime, et küllap tuleb samuti eelmisele võistlusele sarnane distants ning eriti ei eksinudki - olude suhtes optimistlikult oli lihtsalt üks ring veel lisaks, ehk siis 2-7+2-7+2-Fj.

Sarnaselt eelmisele nädalale pühkis Merion X taas kohe stardist minema, meie aga pidasime seekord tõsist kahevõitlust Olympicuga. Esiotsa oli edu Olympicu poolel, kuid teist korda Katariina kai idapoi juurde jõudes õnnestus meil mööduda ning seejärel kuni lõpuni edu hoida. Paute ja halsse, mida kogu selle võistluse jooksul vastamisi tegime, ei jaksa vist keegi kokku lugeda, sest neid sai lõpuks tõesti palju ning võidusõit oli vastastikku sportlikult lõbus ja huvitav. Ümberarvutuse tulemusel saime lõpuks Olympicu vastu edusekundeid isegi näpuotsaga juurde, Merion X oli kolmas.

Pärast finišit tiksusime tagurpidikäiguga tasapisi kai äärde ning nüüd on põhimõtteliselt kuni kaks nädalat aega Fortet remontida, sest Finn Gold Cup tõttu järgmisel kolmapäeval seeriavõistlust ei toimu. Siis on juba september ning stardiaeg tund aega varasem, ehk siis 17:30.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar