kolmapäev, 7. august 2013

KJK-Garmin XII kolmapäevaregatt, 07.08.2013

Kui üle-eelmisel korral jäi kolmapäevak ära seetõttu, et paljud jahid polnud veel Muhu Väinast tagasi jõudnud ja eelmisel korral seetõttu, et tuul polnud oma eksirännakutelt Tallinna lahele tagasi jõudnud, siis seekordne seeriavõistlus sai pärast kuu pikkuseks veninud vaheaega taas toimuda. Tõsi küll, meie võistlusgrupis siiski päris kesiselt, kuna kolm peamist konkurenti on parasjagu Sandhamnis ORC Euroopa Meistrivõistlustel nii omavahel kui teiste tiitlinõudlejatega puid ja maid jagamas. Seni läheb neil kõigil seal päris hästi ning hoiame pöialt ja soovime edu, et see jätkuks!

Kolmapäevaku juurde tagasi tulles olid aga seekordseteks osalejateks Albatross, Merion X, Santa Maria ja Forte ning meiegi seekord poolikus ja külalistega koosseisus. Ilm oli üle hulga aja taas imeliselt soe, kõikudes kraadiklaasil 30 pügala ringis ning sooja tuulekest jagus stardi hetkel 170-kraadi pealt samuti igati sobivalt umbes 4-6 m/s. Start seekordsele 1+6+8-Fj rajale oli pingevaba ning märkimisväärsete vahejuhtumiteta möödus ka esimene krüss Russalka toodri juurde.
 
Allatuuleotsal Kuuli muna poole sai kõige paremini liikuma Merion X, aga siis pöördus tuul ühtäkki 175 kraadi pealt 320 kraadi peale ning spinnisõit muutus mõne hetkega hoopis loovimiseks. Saime genu õnneks suht korralikult üles ning olles tuule pööramise hetkel Merion X-ist soodsamas positsioonis, saime võtta Kuuli muna esimesena.
Viimasel lõigul jõesuudmes olnud finiši poole sai Merion X meist taas füüsiliselt mööda, kuid võistlusväärtuste suure erinevuse tõttu edestasime neid lõpuprotokollis üle nelja minuti. Oli rahulik ja mõnus kolmapäevaõhtu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar