neljapäev, 9. juuli 2015

KJK 9. kolmapäevaregatt 8. juulil 2015

Tore oli see, et enne mereleminekut saime selga uued ja väga kenad ja mõnusad tormiürbid firmalt Marinepool. Tänud Gerhardile ja Triinule!

Seekordsel kolmapäevaregatil puhus tuul kagust tugevusega 6 m/s ja kohtunikud sättisid võistlusraja kenasti jõesuudme juurde pandud märgi ja tsentripoi vahele. Startisime liini keskelt ja suhteliselt vabalt saades kohe sõidu algul Olympicu ja Spiriti kenasti kontrolli alla. Kaatri poolt startinud Premium tegi parima stardi ja oli ülemises märgis meist paar paadipikkust ees. Ka MerionX jõudis allatuult pöörata enne meid.


Allatuuleotsal võtsime aga konkurentidest paremini pagisid ja nii alustasime loovimist juba liidritena. Ka teisel loovimisel õnnestus meil kenasti käiku hoida ja tuulesooni tabada ja nii alustasime allatuult tsentripoi suunas purjetamist endiselt liidritena kannul Olympic, Spirit, Premium ja MerionX. Reval Cafe ja My Car seilasid  täna pisut pikema vahega tagapool.

 

Finiśiloovimisele keerasime esimestena olles vahetult enne märki vahetanud vaikse tuule genua kraad kangema vastu, sest tuul näitas tugevnemise märke.

                                                
Püüdsime võtta tuulepööramisi ja hoida end konkurentide ja Pirita jõesuudme vahele, kuid päris perfektselt see meil ei õnnestunud ja nii seilas MerionX ennast Merivälja poolt finiśiks meist füüsiliselt mööda ja vahetult enne jõesuud sai ka Spirit meist napilt ette. Jõe peal oleva finiśini pidasimegi Spiritiga maha väikese pautimisduelli, mis lõppes Spiriti 3-sekundilise võiduga Forte ees. Meie järel lõpetanud Premiumit edestasime ca minutiga ja Olympicut ca kahe minutiga. Pärast võistlusväärtustega vallatlemist selgus, et võit läks seekord Premiumile, kes edestas Fortet 19 sekundiga. Olympic hävis meile ümberarvestuse kohaselt 32 sekundit, Spirit 57 sekundit, esimesena jõkke jõudnud MerionX 1 minut ja 4 sekundit, Reval Cafe 1 minut 6 sekundit ning My Car juba 2 minutit ja 13 sekundit. Kaldale jõudes vahetasime oma klassigroodi ORC võistluste jaoks sobivaks trimmitud suurpurje vastu, mis meid eelmisel suvel maailmameistriteks aitas. Järgmisel nädalal teeme selle purjega trenni ja seilame ka kolmapäevakut, et olla valmis Muhu Väina regatiks, mis seekord algab Tallinnast 18. juulil.
                                              
Jahtklubi lipuväljakul kõlistasime enne autasustamist aga klaase Melges24 jahiklassis maailmameistrivõistlustel Taanis absoluutarvestuses 6. kohale tulnud ja amatööride maailmameistriks kroonitud Lenny meeskonnaga, kelle hulgas meie rõõmuks säras mastipuuna ka Forte meeskonna liige Tammo Otsasoo. Tammo on nüüd meie meeskonna kõige tituleeritum liige, sest tal on ette näidata koguni 3 MM kulda. Juhhei!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar