neljapäev, 16. juuli 2015

X KJK kolmapäevaregatt 15. juuli 2015

Suve keskpaiga kolmapäevakul paistis päike ja puhus ca 7-8 m/s nii, et kohtunikud said jahid saata krüssama Katariina kai poole, kust nad siis kenasti muuli otsa lähedal oleva allatuule märgini seilasid ja siis veel kahel korral vastutuult loovisid, enne kui taganttuules kursi jõel oleva finiśi poole said võtta. Kokku oli raja pikkuseks pisut üle 15 meremiili.
Tänane Forte start oli allpool arvustust - me ei leidnud liinil oma õiget kohta ja nii seilasime kogu laevastiku ahtrist läbi ja andsime kohe mõned prisked paadipikkused konkurentidele ette. Katariina kaini jõudes olid meist ees MerionX, Olympic, Sprit ja Reval Cafe.  Valestardi teinud Premiumist suutsime siiski napilt enne allatuult pöörata.

Allatuulemärgiks saime Reval Cafe kätte, aga MerionX, Olympic ja Spirit olid juba pikalt eest läinud. Teisel loovimisel hoidsime küll õigele poole, ehk linna alla, aga kuivõrd olime endiselt seilamas light genuaga, polnud meil ei kõrgust ega käiku, millega oma enesetunnet parandada, positsioonist rääkimata. Reval Cafest saime küll mööda, aga see oli kesine lohutus.
Teisel allatuuleotsal vahetasime eespurje ja panime peale mediumi. Alumises märgis pautisime vasakule, aga juba varsti tuul pisut keeras, tegime uue paudi ja põrutasime pikalt paremale. Paraku oli see vale samm, sest vasakule tagasi pautides, oli ilmne, et oleme Premiumile hävinud.
Viimasel allatuuleotsal saime küll eesolijatele veidi lähemale, aga Olympicu ülekaal oli täna ilmne. Neile läks kindel sõiduvõit, meie järellõpetanud Reval Cafe tõusis ümberarvestatud ajas 2. kohale, tubli 3. oli täna Premium ja Fortest ettepoole platseerus ka tulemustabelis Sugar2, kes täna kemples terve sõidu tumedaverelise itaalia kaunitari Katariina II-ga, kes lõpuprotokollis oli 6. edestades MerionXi.
Nüüd on aeg sealmaal, et tuleb musklid punni ajada, kodustele kalli teha ja pambud pakkida, sest ees ootab nädal aega Muhu Väina regatti järjekorranumbriga 58. marsruudil Tallinn-Kärdla-Kuivastu-Roomassaare-Pärnu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar