neljapäev, 5. mai 2016

KJK MARINEPOOL I kolmapäevaregatt 2016

Pole nuriseda, maikuu kohta taas imeline ilm, päike paitamas põski ja kopsud kiitmas mereõhku. Kolmapäevaregattide avapauguks oli ilmataat teinud igati korralikke jõupingutusi ja samaväärselt vastasid ka võistluste korraldajad, pannes välja lühiraja -6,-7,-6 ja Fm, mis lahtiseletatult tähendas kahte ringi stardiliini vasaku otsa lipu ja Kuuli muna toodri vahel finiśiga merel. Meie meeskonda tugevdas sel ilusal õhtupoolikul tavapärasest enam Marinepooli omaniku Gerhard Eberle osalemine meie meeskonnas. Kuivõrd Gerhard oli oma sõiduriided koju unustanud, astus ta enne mereletulekut Ülemiste keskuse Marinepooli poest läbi ja pani end kenasti pealaes jalatallani Marinepooli rõivisse, unustamata kaasa võtta ka oma firmas toodetud paukvesti.
Põhjakaare tuul puhus stardi ajal 4-5 m/s ja Forte lähe oli igati laitmatu. Saime kohe vabas tuules kenasti kurssi sättida ja meist veidi allpool lähtunud Olympicuga käiku võrrelda. Vinge noorpurjetaja Vihul oli seekord küll pool meeskonda ilmselt distsiplinaarkaristuse korras kaldale jätnud ja nagu pärast selgus, polnud Olympicul õnnestunud ikka veel mõõdukirja Hiiumaalt ära tuua, seega jäi meie koosseilamine üksnes ühe loovimisotsa pikkuseks. Küll pakkusid Fortele seekord kena konkurentsi suhkrupoisid Pärnust Sugar2-ga ja My Car. Tänu meie ülekrüssule olid nad üleval märgis Fortel üsna kiiluvees.
Allatuuleotsal läks meil korda paremini tuult püüda ja teisel loovimisel olime juba kenasti liiderdamas, olles Kuuli muna toodri juures konkurentidest juba 1,5-2 minutit ees. Siis aga sai selle päeva tuulelimiit otsa ja nii algas tõsine võiduseismine finiśi suunas. Sugar2 ja My Car said veidi pikemalt spinnakere pidada ja ujusid meile kenasti lähemale. Eriti hästi liikus olematus tuules Sugar2.
Tahtejõu ja meeskonna pingutustega libisesime siiski kuidagi üle finiśijoone, ehkki viimase paari paadipikkuse läbimiseks kulus ca minut.

Kaldal selgus, et meist 5 minutit hiljem lõpetanud Sugar2 oli ümberarvestatud aja järgi meist minut ja 6 sekundit parem olnud. Fortele seega 2. koht 13 sekundilise eduga My Car´i ees. Võrreldes eelmise hooajaga, on algus igatahes tublisti tegusam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar