laupäev, 3. september 2016

Tallinna meistrivõistluse Seiko Cup

Tallinna meistrivõistluse avamerepurjetamises on juba aastaid olnud koduveel viimaseks tõsiseks kokkuvõtukohaks meie avamerepurjetajatele. Ilmaolusid on olnud seinast-seina, mäletan ka võistlust, kus sadas tugevat rahet ja võistlejad loopisid üksteist lumepallidega. Sellega võrreldes oli täna merele minna suisa lust ja lillepidu. Mõnus soe ilma, päike pilve alt piilumas ja tuult 5 m/s. Tõsi, varsti läks taevas pilve ja hakkas vihma tibutama.
Forte meeskond on viimastel aastatel järjepanu tulnud avamerepurjetamises Tallinna meistriks ja mida aasta edasi, seda suurem on tõenäosus, et võidu võtab keegi teine. Vaatamata sellele, et meil sedapuhku nii mõnedki põhimehed merele ei saanud tulla, läksime lahingusse heatujuliselt ja täis tahet korralikult pingutada. ORC grupi jahid võistlevad sel aastal kõik ühes grupis ja kokku on meid koguni 15.
I sõidus tegemine korraliku stardi ja suutsime kogu distantsi vältel konkurendid kenasti kiiluvees hoida. Paraku selgus, et meist 2 minutit 5 sekundit hiljem lõpetanud Katariina II suutis pärast ümberarvestust meid edestada 1 minuti ja 6 sekundiga. Meie seljataha jäid omakorda meile 7 sekundit hävinud Reval Cafe ja 38 sekundit kaotanud Jazz.
II sõidus sai Premium avaloovimisel kalda alt meist veidi ette, aga püsisime tal kenasti ahtris nii alltuules kui ka teisel loovimisel, mille vihmapilve alt tulnud 10 m/s puhuv tuulepuhang tõi kaasa ka tuule pööramise nii, et krüssu asemel seilasime vasakul halsil otse ülemisse pöördemärki.
Paraku jäid meil spinnisoodid ümber vedamata ja probleemid spinni vedama saamise ja kiire halsiga kukutasid meid päris tublisti. Lõpus tihedas pakstaagis vahetult enne finišit olevat lisamärki võttes ei suutnud me enam spinni välja kanda ja viimased paar paadipikkust läbisime üksnes groodi jõul. Finiśeerisime Premiumi kannul teisena, aga sellise käkerdamise peale oli paratamatu, et pärast ümberarvestust kukkusime grupist läbi ja saime kirja 10. koha. Võitis Jazz Katariina II ja My Car´i ees, 5. kohast lahutas Fortet 25 sekundit.
III sõidus tegi Forte oma selle päeva kõige kehvema stardi, jäime karpi ja olime sunnitud paremale rajapoolele minema. Uuesti vasakule pautides saime pärast väikest madistamist Premiumi kattest vabaks ja leidsime kalda alt tuulepuhangu, mis meid vaatamata üha enam paremale pööravale tuulele paraja eduga ülemises märgis liidriks tõstis. Allatuules ja teisel loovimisel suutsime edu kasvatada ja finišis edestasime teisena lõpetanud Premiumit pea minutiga. Pürast ümberarvestust võttis aga selleski sõidus võidu Katariina II, Forte jäi alla 31 sekundiga, ehkki finišeerisime 34 minutit väldanud sõidus 2 minutit ja 10 sekundit eespool. Tõesti hästi tehtud mõõdukiri, pole midagi kosta. 3. koht läks meile 25 sekundit hävinud My Car´ile, järgnesid Sugar2 ja Jazz.
Kolme sõidu kokkuvõttes juhib 4 punktiga Katariina II, Jazzil on teisena 10 punkti ja Fortel kolmandana 14 punkti. Homseks lubab pisut tugevamat tuult ja ohtralt vihma. Merel näeme!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar