esmaspäev, 5. september 2016

Tallinna meistrivõistluste II päev

Esialgselt lubatud vihmapilvede asemel paistis Tallinna lahel päike ja puhus 7-8 m/s edelatuult, mis lubas korraldajatel kenasti läbi viia 3 võistlussõitu.
IV sõidus jäime stardis karpi kinni ja kui siis paremal halsil hoo üles saime, pautis meie all äkki vasakule halsile Reval Cafe, kellel meie ahtrist läbi vallamiseks selgelt ruumi väheks jäi ja nii ta siis raksatas meile vasakusse poordi leitvaageni kohale. Meie poolt vaadates ei olnud seda "kuuma suudlust" kuidagi võimalik vältida.
Kokkupõrkes sai lisaks augule poordis, põrutada ka sünnipäevalapsest roolimehe Jaagu varvas. Juhtub ka parimas peres, aga kahju on ikka. Lõi sõidurütmi katki ja jättis jälje kogu päevale. Avaloovimisel kaotasime päris mitmeid paadipikkusi ka paremal halsil tulijatel ahtrist läbi vallates. Finiśiks suutsime end füüsiliselt 2. seilata, kuid selles sõidus kõrgemale 6. kohast ei kerkinud. Võitis Premium KatariinaII ees.
V sõidus tegime hea stardi ja juhtisime võistlust kuni teise loovimiseni, siis tuli paremalt rajapoolelt teisel päeval heasse hoogu läinud Premium ja suutis vahet ka viimasel alltuuleotsal kasvatada.Finiśi sekunditemängus, kus 15 sekundi sees mahtus lõpuprotokolli koguni 5 jahti, jäeti meid sedapuhku koguni 8. kohale. Sõiduvõitja oli taas kord KatariinaII.
VI sõidus enam suuri muudatusi ei toimunud: sõiduvõidu võttis Premium ja KatariinaII oli 2., Fortest eespool sai koha finiśiprotokollis kirja ka LadyBird.
Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et vaikses tuules tulime toime, teise päeva priskemas tuules jäi tavapärasest tagasihoidlikumaks allatuule töö. Rõõmu teeb aga see, et kodune konkurents on igati maailmatasemel ja see on edasiviiv jõud. Eesti avamerepurjetajate oskused oma aluseid trimmida ja meeskonnatöö on väga head ja kui jätkub sõbralikku meelt ja head kambavaimu, siis võib lähiaastatel tiitlivõistlustelt uusi medaleid oodata.
Tallinna meistrikullad kuulusid kindlalt Katariina II meeskonnale, kelle ilus sümmeetriline seeria oli 1,(2),1,2,1,2 (peaegu nagu IT-i meeste kirjutatud). Punkte kogunes neil kokku 7
2. koht Premiumile seeriaga 5,4,(9),1,2,1. punkte 13
3. Forte 2,10,2,6,8,4, punkte 22
4. Sugar2 seeriaga (7,5),5,4,3,4,6, punkte 22
5. Jazz 4,1,5,(8),6,8, punkte 24
6. Reval Cafe 3,7,(14),11,5,5, punkte 31

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar