kolmapäev, 12. august 2009

KJK seeriavõistlus, 12.08.2009

Seekordne kolmapäevak algas meil vägagi omapäraselt. Kui kai juurest pisut eemale olime jõudnud, märkas kapten, et meil lohiseb ahtri all vees midagi punast ning andis sellest vabanemiseks tagasikäiku. Suur oli imestus, kui pärast kümmekond meetrit tagurpidi liikumist jäi meie vöörist kenasti jõe peale kiikuma kellegi kaluri võrgulipp :-) Tõmbasime selle veest välja ning takkapihta ka lipu küljes olnud paarkümmend meetrit nööri ning selle teises otsas olnud umbes kolmekilose seekli ... Me ei suutnudki välja mõelda, kuskohast kogu selle infrastruktuuri külge võisime haakida - möödunud kolmapäevast ilmselt mitte, nii et tõenäoliselt siis ühest eile toimunud huvisõidust, ehkki ka see ei tundunud väga reaalne ...




Tuult oli 6-8 m/s, nii et kohtunikud panid seekord üpris pika distantsi: 6-2-6-2-Fo. Start oli meil enam-vähem, hästi said minema Sylvia ning eriti Merion, kes tuli ülejäänud jahtidest erinevalt stardiliini teisest otsast ning julgelt kohe vasakul halsil, millega otse esimesse märki purjetati. Märgis olimegi kolmandad Merioni ja Sylvia järel, kes meile sugugi ruumi ei tahtnud jätta, ehkki olime sisemised. Järgnenud krüssuotsal Katariina kai idapoi juurde tõusime füüsiliselt esimeseks, ehkki vahed järgnevatega olid aegade korrigeerimist arvestades ikkagi liiga väikesed.



Spinnakeriga purjetasime tagasi Miiduranna keratoodri juurde ning edumaad õnnestus isegi natuke kasvatada. Meie järel võtsid märgi Charisma, Sylvia, Premium ja miskipärast pisut kaugemale jäänud Merion. Oli näha, et see ilm Sylviale sobib.



Teistkordsel krüssul Katariina kai juurde saime kaela päris korraliku sahmaka vihma, nagu loomulikult kõik teisedki. Seni ongi olnud lausa imekspandav, kuidas ilmataat on purjetajaid hoidnud ning armulikult lubanud lõviosa purjevõistlustest kuivas ja päikeses maha pidada. Vahetult enne märki seilasime kõrvuti lahel lõbusõitu teinud purjelaevaga Blue Sirius, kes mootoriga liikudes õnneks käiku aeglustas, lubas meil märgi rahulikult ära võtta ning seejärel hoogu lisades ülejäänud jahtidel jalust ära sõitis. Pärast Katariina idapoid järgnes täiendavate manöövriteta, kuid märg spinnakeriots olümpiatule juurde, mille käigus vahemaad järgnevatega veel pisut suurendasime.



Finišis edestasime Sylviat 4 minuti ja 50 sekundiga, kuid sellest jäi sõidu kogupikkust arvestades siiski väheks ning seega saime Sylvia järel teise koha, kaotades neile ümberarvestuse tulemusel 42 sekundit. Järgnevad kohad läksid Merionile, Premiumile ja Charismale. Järgmine võistlus on kolmapäevak 19. augustil, meie grupi start antakse kell 18:35, nagu ikka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar