kolmapäev, 5. august 2009

KJK seeriavõistlus, 5.08.2009

Seekordsel kolmapäevaõhtul paistis taas kord päike, sooja oli ca 20 kraadi ja puhus loodetuul tugevusega umbes 3-4 m/s, nii et jälle igati mõnus ilm purjetamiseks. Kohtunikud panid distansiks 6-2-Fo, ehk siis Miiduranna keratooder vasakuga, Katariina kai idapoi vasakuga ja finiš olümpiatule juures.

Start läks meil seekord päris kehvasti, kuna stardipaugu ajal olime kohtunikelaeva nurga taga ning andsime seetõttu paljudele konkurentidele rohkem kui poole minuti jagu edumaad. Esimesse märki jõudes olime siiski oma viga juba pisut heastanud, võttes Premiumi ja Charisma järel märki kolmandana. Umbes paar minutit meist tagapool tegid seda Merion ja tema järel Sylvia, kes koondarvestuses on tõusnud Forte järel teisele kohale.

Esimesest märgist teise oli krüss umbes 45-kraadise näiva tuulega. Premium kangutas seda otsa visalt spinnakeriga, samal ajal kui meie ja Charisma jätkasime genoatega purjetamist. Erilist edu Premiumi visadus vähemalt silma järgi siiski ei toonud, kuna meie vahe jäi üldiselt muutumatuks, samas kui me Charismale järjest lähemale jõudsime. Enne teist märki lubas kurss ja tuule suund siiski ka nii Charismal kui meil spinnakerid üles tõmmata. Teise märgi järel tehtud halsid läksid kõigil kolmel mõningaste jamadega, kuid kõige rohkem kaotas neist Charisma, kellest me pärast halssi mööda saime.



Viimane lõik Katariina kai juurest olümpiatuleni oli suhteliselt teravas bakstaaktuules juba puhtalt vormistamise küsimus - kui ka vahesid pisut kasvatati, siis mingeid silmapaistvaid manöövreid enam vaja ei läinud, kuna seilamine käis ainult ühel halsil. Füüsiliselt oli esimese viie järjestus finišis Premium, Forte, Charisma, Merion ja Sylvia, ümberarvutuste tulemusel aga Premium, Forte, Sylvia, Merion ja Charisma. Kokkuvõttes saime seega punktikese edumaad juurde, mis on nüüd Sylvia ees 9 punkti. Kolmas on Charisma, kes omakorda jääb teisest kohast maha 5 punktiga.



Homme on Spordiselts Kalevi meistrivõistlused purjetamises, kuid seal me paraku ei osale, kuna ei saa meeskonda kokku. Järgmine võistlusstart on seega kolmapäevaregatt 12. augustil kell 18:35.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar