kolmapäev, 26. august 2009

KJK seeriavõistlus, 26.08.2009

Kuigi tund enne starti tundus vägagi vihmale minevat, oli lõpuks üllatavalt soe ja kuiv ilm. Tuul puhus 7-9 m/s ning umbes SSE suunalt, ehk siis lõuna ja kagu vahelt. Arvasime, et tuleb allatuulestart ja nii see ka läks, küll aga pandi distants seekord tuule tugevust silmas pidades ootamatult lühike - kõigest 3-Fo.

Vaatamata seekordsele vähendatud koosseisule tuli meil start kokkuvõttes üpris hea. Ehkki rabelemist oli kõvasti, saime päris lühikese aja jooksul ning ilma suuremate vigadeta tehtud kõik vajalikud manöövrid: genu üles, genu alla, spinnaker (küll siiski hetkeks takerdudes) üles ning kohe sinna otsa ka üks halss. Kõigi nende vahepeal loomulikult ka kõik vajalikud trimmimised. Nii olimegi poolel teel 3. teljepoi juurde esimesed.



Märgi võtsime samuti liidrina ning asusime olümpiatule poole tagasi krüssama. Esialgu tundus, et sinna õnnestub purjetada praktiliselt ühel halsil, mida me ka üritasime. Osa meie grupi jahtidest tegi samal ajal aga vahepaute selleks, et tuule suhtes kõrgemale hoida. Kohe märgi juurest hoidis kõrgemale Merion, kellel õnnestuski pisut parema tuule toel juba enne muulideni jõudmist meist mööda saada. Võimalik, et meil oli ka mõningane ülepurjestus, kuna kasutasime light genu, mida selle tuule jaoks on aga tavaliselt juba natuke liiga palju. Enne muule tegime Merioniga veel lühikese pautimisvõistluse, mis meile siiski edu ei toonud, vaid pigem jäime isegi mõne meetri tahapoole.



Finišis olime Merioni järel füüsiliselt teisena ning samaks jäid kohad ka korrektiive arvestades. Fortele järgnesid Premium, Lady Bird, Sylvia ja Charisma. Võistlus oligi seekord väga kiire - distantsi läbimiseks kulutasime kõigest 43 minutit ja 59 sekundit.



Kui meeskonna kokku saame, üritame järgmise võistlusena kaasa teha eeloleval laupäeval toimuval Sügisregatil. Start antakse kell 11:00. Täiendatud 27.08: Paraku jääb Sügisregatil siiski osalemata, nii et järgmine start on seeriavõistlus 2. septembril kell 17:35.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar