neljapäev, 20. august 2009

KJK seeriavõistlus, 19.08.2009

Enne, kui kai äärest lahkusime, saime teada väikese korrektiivi möödunud kolmapäeva tulemustes - Sylvia GPH oli nimelt juba Muhu Väina regatiks muutunud, kuid sellele järgnenud kolmapäevakute tulemused arvutatud veel vana GPH põhjal. Kui viimased kolm seeriavõistlust Sylvia uut palli arvestades ümber arvutati, jäid kohad üldiselt samaks, ainult viimase sõidu tulemustes vahetasime Sylviaga kohad - niisiis Forte esimene ja Sylvia teine.

Ilmataat andis justkui möödunud kolmapäeva eest vabandades taas ühe kena purjetamisilma - peaaegu pilvitu taeva ning loodekaarte tuult umbes 7-8 m/s. Tuule suunda ja tugevust arvestades panid kohtunikud distantsiks 4-Fo, ehk siis Paljassaare põhjapoi tuli jätta vasakule ning seejärel finišeerida olümpiatule juures.

Võistlus oli vähemalt Forte vaatevinklist üpriski sündmustevaene: start õnnestus meil päris hästi, krüss Paljassaare märki läks kah igati normaalselt ning spinnakeriotsal tehtud halsid toimusid samuti ilma mingite jamadeta. Ainus, mis ei õnnestunud, oli piisava vahe saavutamine konkurentide ees, sest kuigi nii märgis kui finišis olime füüsiliselt esimesed, jäi sellest väheks. Vahed olid tõepoolest väikesed - finišeerisime 7 sekundit enne Premiumi, kuid teise koha kaotasime neile 9 sekundiga. Samas edestasime napi 6 sekundiga Sylviat, kes meist omakorda 3 minutit ja 35 sekundit hiljem finišis oli. Etapivõidu võttis Merion, kes just spinnakeriotsal hästi seilas ning korrigeeritud ajaga minuti ning 19 sekundit Premiumi edestas. Kõik tulemused on siin.




Reedel vastu laupäeva toimub Helsinki-Tallinn regatt, kus me seekord kaasa ei tee. Niisiis järgmine võistlus on jälle kolmapäeval stardiga kell 18:35. See on ka käesoleva hooaja viimane start just sellel kellaajal, sest alates septembrist nihkuvad seeriavõistluse stardid aina lähenevat õhtupimedust arvestades tund aega varasemaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar