neljapäev, 1. juuli 2010

KJK Delfi VII kolmapäevaregatt, 30.06.2010

Seekordsel kolmapäevaõhtul oli ilm niisama puhkamiseks praktiliselt ideaalne: sooja umbes 25 kraadi, vähese pilvitusega taevas ja peaaegu olematu tuul, aga kuna selle suund kõikus kirde ja loode vahel ning tugevus vaheldus nullist nelja meetrini sekundis, polnud purjetajatel just kuigi kerge valitsevatest oludest endale parimat välja pigistada. Distantsiks panid kohtunikud 6-8-6-Fo, mis tundus tingimusi arvestades oma pikkuse poolest võib-olla pisut liiga optimistlik, kuid samas oli tegemist käesoleva hooaja esimese tõeliselt "lühikese vormi sõiduga", nii et mingeid pretensioone see vist küll kellelgi ei tekitanud. Premiumi mehed üritasid enne starti veel ka trimmist viimast võtta.





Saime üpris mõõduka lähte stardijoone keskpaigast, meist allpool alustasid Premium ja Charisma, ülal aga Merion, Amserv ja Sylvia. Parima stardi tegi seekord Merion, kes siiski väga pikalt ette ei rebinud.



Tasapisi saime ka Forte käigu üles, nii et natuke enne esimesse märki jõudmist olime juba päris hea edumaa saavutanud.



Märgis läks spinnaker üles ilma suuremate probleemideta ja teel stardiliini poi juurde tagasi tundus kõik esialgu päris hästi kontrolli all olema.



Siis aga viskas tuul oma esimese vimka, vaibudes märgile lähenedes peaaegu täielikult, nii et vana tuule toel tagant tulnud Amserv sõitis meist lihtsalt mööda. Oma osa oli kindlasti ka sellel, et me pisut kannatamatult liiga palju rapsisime ja sellega veel täiendavalt käiku kaotasime. Väga lähedale jõudis ka Charisma, kes saigi meist teises märgis mööda, kuna olime enne märki jõudmist omale veel mõned apsakad korraldanud. Meel mõru kaotatud edumaa pärast, asusime Amservi ja Charismat jälitades tagasiteele Kuuli muna juurde.



Meile järgnenud konkurendid polnud enne märki kah enam kuigi kaugel, kuid siis asus tuul jälle keerutama, mis lubas esikolmikul teiste eest pikalt ära rebida ja omakorda eesolijate vahesid vähendas. Nii võtsimegi viimase märgi juba üsna Charisma kannul, kes omakorda oli jõudsalt Amservile lähemale saanud. Samas jäime neist pärast märgi võtmist kohe jälle maha, kuna olime vahepeal jõudnud spinnakeri ühelt poolelt teisele ümber panna ja siis jälle tagasi tuua, mille käigus läksid otsad miskipärast nii sõlme, et me ei saanud tükk aega spinnipoomi üles ja seega ka spinnakeri vedama.

Pärast märki hoidusid Amserv ja Charisma kaldale lähemale, samal ajal kui meie lootsime pigem mere poolt mingisugustki tuult leida. See läks meil ka õnneks, nii et poolel teel Piritale jõudsime olukorda, kus meid seni edestanud jahid jäid meist kaugele allapoole.



Head võistlust tegi Merion, kes samuti mere poole hoidudes Fortest kuigi kaugel ei tundunud olema. Premium oli aga paraku saanud väga kõva laksu - kõigepealt võtsid nad teise märki purjetades kõvasti merele ja nüüd kõigist enam kalda alla, mis kokkuvõttes nende võistlusele hävitavalt mõjus. Meil aga läks õnneks veel mõne seekord korralikult sooritatud halsiga tuule pööramised enda jaoks ära kasutada, nii et Pirita jõel finiši poole seilates oli edumaa jälitajatega taas päris soliidseks kasvanud.



Aegade korrigeerimise järel kaotasime Merionile umbes poole oma edust, kuid sellegipoolest võtsime teise etapivõidu 2 minuti ja 19 sekundiga Merioni ees, kellele järgnesid Charisma, Sylvia, Premium ja Tormilind. Amserv tulemust kirja ei saanudki - ei tea, kas neil ununes stardimaks tasuda või tahtsidki nad niisama trenni mõttes kaasa lüüa.

Valitsenud olude veidrusest annab veel tunnistust seegi, et jõudsime finišeerida ja seejärel eelseisvaks ülesõiduks kütust tankimas käia, kui tagasiteel oma kaikoha poole möödusime (seekord mootori abil) Premiumist, kes alles visalt finiši poole pingutas. Selliseid vahesid tekib kolmapäeviti ikka haruharva.





Järgmine võistlusstart on Team Fortel 8. juulil kell 14:00, kui algab Watergate regatt Pärnus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar