kolmapäev, 8. september 2010

KJK Delfi XIV kolmapäevaregatt, 08.09.2010

Tänasel maagilisel kuupäeval 8-9-10 oli kuiv pilves ilm, puhus nõrk tuul tugevusega 2,5-3,5 m/s ning see lengerdas põhja ja kirde vahel, tehes purjetamisolud ja õige poole valiku kohati päris raskeks. Distantsiks panid kohtunikud 2+6+Fo, mis tähendas spinnakeristarti Katariina kai idapoi suunas, siis Miiduranna keratoodri võtmist ning seejärel finišit olümpiatule juures. Joonistasime seega merele midagi stiliseeritud südame sarnast ning seda ju loomulikult ikka meie kõigi armsate naisterahvaste auks ja kiituseks :-)


Tegime seekord oma võistlusgrupis ilmselt parima stardi, mille tulemusel pärast esimest läbitud miili oma grupis kindlat liidripositsiooni hoidsime.

Sama koht õnnestus meil säilitada ka esimesse märki jõudes, mille võtsime Charisma, Ladybirdi ja Amservi ees. Mõnevõrra üllatuslikult kemplesid seeriavõistluse liidrid Premium ja Merion omavahel selle nimel, kes neist viimasena esimese märgi võtab.

Edasi seilasime Kuuli muna poole ja valitsevaid tuuleolusid korralikult ära kasutades õnnestus meil koos Charismaga ülejäänud laevastiku eest minema ujuda - olime küll Charismaga päris kõrvuti, kuid teised jäid juba kaugele.


Vahetult enne Miiduranna keratoodrit pidime vasakul halsil olles paremaga tulnud Charismale kõvasti alla vallates teed andma ja seetõttu märki jõudmiseks ka paar lisapauti tegema, kuid siiski võtsime selle esimesena. Need paar kiirustades tehtud pauti äratasid aga ilmselt üles juba eelmises sissekandes mainitud kotermanni, nii et kahjuks juba kolmandat seeriavõistlust järjest jõudis spinnaker üles nii, et sõlm oli sees ... Eks kogemused õpetavad ja seekord tuli spinn alla tagasi, sõlm sai välja keritud ja spinn uuesti heisatud juba ilma suurema paanikata, kuid midagi polnud parata - kogu selle sehkendamise juures läks Charisma ette ja rebis ka vahe päris korralikuks.

Loomulikult üritasime nüüd teha oma parima, et Charismale järele jõuda ning mõnevõrra see isegi õnnestus - kui viimase lõigu keskel olime taga kindlasti üle minuti, siis finišivile kõlades jäi meie füüsiliseks kaotuseks 51 sekundit. Kuna võistlusväärtused on meil aga niivõrd erinevad, edestasime Charismat ümberarvutuse tulemusel omakorda 1 minuti ja 29 sekundiga. Kuivõrd järgnenud konkurendid meile lähemale ei jõudnud, piisas sellest ka seeriavõistluse kolmandaks etapivõiduks pärast juunikuu viimasel päeval saavutatud esikohta, kolme vahelejäänud etappi ja kolmel möödunud kolmapäevakul saavutatud teist kohta. Fortele ja Charismale järgnesid Ladybird, Amserv, Premium, Merion, Sylvia ja Santa Maria, mis tähendab omakorda seda, et läksime üldarvestuses ka Merionist mööda ning kaotame Premiumile kõigest ühe punktiga. Tegelikult on aga väga vara veel mingisuguseid rehkendusi hakata tegema, kuna seitse osavõistlust on veel sõita ja punkte jagatakse nende jooksul kahtlemata päris palju.

Hetkel on veel pisut ebaselge, kas me 11. septembril toimuvatest KJK karikavõistlustest saame osa võtta, aga kui mitte, siis seilame jälle järgmisel kolmapäeval.

Täiendatud 14.09.2010: Pilte möödunud kolmapäevakust on seekord päris palju, kuna meil oli võistkonnas ka täiskohaga fotograaf :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar