neljapäev, 30. september 2010

KJK Delfi XVII kolmapäevaregatt, 29.09.2010

Eelnenud kahe päeva jooksul Eestis möllanud tormile mõeldes tundub see küllap veider, kuid seekordne seeriavõistlus lõppes pärast kolmetunnist purjetamist etapi katkestamisega, kuna tuul kadus täiesti ära.

Esimese kolme võistlusgrupi distantsiks oli 6-2-6+Fo. Parima stardi tegi umbes 4,5 m/s NNE-tuules Sylvia ja kõige viletsama ilmselt Ladybird, sest nägime neid pärast stardisignaali tagasi keeramas ja liini tagant võistlust uuesti alustamas - küllap siis valestart. Sellegipoolest jõudis Ladybird aga Miiduranna keratoodri juurde juba esimesena, kuna hoidus teistega võrreldes kõige rohkem Merivälja poole ja sai sealt ilmselt parima tuule. Teisena võtsime märki meie, väga napi eduga Premiumi ees.

Järgnevalt seilasime spinnakeridega märgi nr. 2 suunas ning oli juba märgata, et tuult jääb aina vähemaks. Sellegipoolest tegi Ladybird ka siinsel lõigul väga head sõitu ning kasvatas silmnähtavalt oma edumaad. Kolmandana võttis Katariina kai idapoi taas Premium, kuid selleks hetkeks omakorda meile senisega võrreldes pisut rohkem kaotades.


Omamoodi kummaline oli siin märgis veel asjaolu, et vastavalt kohtunike otsusele pidid esimesed kolm gruppi seda võtma vasakuga ja mõni hetk enne meie gruppi sama märki väisanud neljas grupp paremaga, mis tekitas paaril-kolmel korral enne märki jõudmist "huvitavaid" momente. Õnneks küll mitte midagi ohtlikku, sest tuul oli ikkagi päris tasane.

Järgnes loovimine tagasi Kuuli muna juurde. Ladybird ei andnud ka siin edu käest, kuid väga hea otsa tegi Premium, kes kohe Katariina kai juures vasakule pautis ja selle tulemusel nüüd merelt paremad puhangud kätte sai. Nii oligi esimese kolme järjestuseks viimases märgis Ladybird, Premium ja Forte, kõigi vaheks üha nõrgenevas tuules vähemalt paar minutit. Tunnustada tuleb ka neljanda grupi jahti Edasi, kes oma ülejäänud konkurente pika puuga edestas:

Lõigul finišini plekkis tuul lõpuks täielikult, nii et isegi tuletiku leek otse taeva poole suundus. Niisugust tuulevaikuse "ime" jõudsime nautida ligi tunnikese, kuni edastati teade võistluse katkestamisest, mootori käima panime ja kergete külmavärinate saatel otsejoones sadamasse põrutasime.




Team Forte järgmiseks võistluseks on Tallinna Meistrivõistlused eeloleval nädalavahetusel. Esimene hoiatussignaal antakse mõlemal päeval kell 11:00.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar