neljapäev, 2. september 2010

KJK Delfi XIII kolmapäevaregatt, 01.09.2010

Vaatamata eelmiste päevade jahedusele tervitas ilm purjetajaid 17 soojakraadi, päikesepaiste ning NNW suunast kõikunud 2,5-4 m/s tuulega, mis 19:30 paiku selgelt vaikima hakkas. Start anti meie grupile kell 17:35 ning distantsiks oli seekord 3-8-6+Fo, ehk teine tsentripoi vasakuga, stardipoi vasakuga, Miiduranna tooder paremaga ning siis finiš olümpiatule juures.



Seekordne start meie parimate hulka just ei kuulunud - jõudsime liiga vara liinile ja pidime valestardi vältimiseks tugevasti vallama, kaotades niimoodi selle vähesegi hoo, mida nõrk tuul jahile lükanud oli. Kohtunikelaeval haarati isegi juba valestardi lipp kätte, kuid stardipaugu kõlades olime siiski õigel pool liini ja võisime täiendavate manöövriteta rajale asuda. Kuna kõik konkurendid purjetasid paremal halsil merele, polnud meil mõtet neil sabas seilata ning sestap tegime kohe paudi paremale, Merivälja poole.



See valik õigustas ennast päris hästi, kuna esimesse märki jõudsime teisena Charisma järel ning Premiumi ja Ladybirdi ees (nende järjestus võis ka teistpidi olla, ei olnud aega vaadata :-) ). Nüüd heisati spinnakerid ja purjetati stardipoi juurde tagasi. Meil on vist mingi kotermann hakanud salaja kaasa sõitma, kuna juba teist võistlust järjest läks spinnaker üles nii, et sõlm oli sees. Erinevalt eelmisest kolmapäevast saime selle siiski kohe lahti ning poolel teel teise märki polnud olukord sugugi halb, ehkki Charisma jätkuvalt liidripositsiooni hoidis.




Märgi võtsime endiselt teisena Charisma järel ja Premiumi ning Ladybirdi edestades. Järgnes loovimine "Kuuli muna" poole.



Seekord hoidis Charisma kõige rohkem kalda alla, meie liikusime samal halsil, aga õige pisut mere pool. Ehkki vahe polnud suurem mõnest kaabeltaust, saime natuke parema tuule, mille abil olime Merivälja muuli lähedusse jõudes Charismast mööda saanud. Miiduranna toodri võtsimegi esimesena Charisma ja Ladybirdi ees, kes oli teinud väga hea loovimise ning nüüd finišijärgseid ümberarvutusi silmas pidades meile selgelt liiga lähedale jõudnud. Premium oli aga miskipärast tahapoole vajunud.



Alanud spinnakeriotsal finišini vaikis tuul märgatavalt, jäime mõnel korral tuuleauku ja ilmselt olime mõnevõrra hädas ka parima trimmi leidmisega, nii et Charisma sai meist uuesti mööda ja Ladybird jõudis päris kõrvale. Siis purunes Ladybirdil spinnivall või läks spinnaker lihtsalt kinnitusest lahti, kuid igatahes vajus see puri neil sahinal alla. Tuleb aga kiita Ladybirdi kiiret tegutsemist, kuna juba mõne hetke pärast oli neil spinnaker uuesti üleval ja olulist kaotust selle ootamatu intsidendi tõttu ei tekkinudki.




Pärast aegade korrigeerimist võttis Ladybird etapivõidu, nagu arvasimegi. Umbes minutilise kaotusega saime kolmandat seerivõistlust järjest teise koha ning meile järgnes omakorda ca minutilise kaotusega Premium, edestades Charismat, Merioni, Sylviat, Santa Mariat ja Tormilindu. Üldkokkuvõttes tõusime sellega paari punkti võrra Sylviast ette kolmandaks.

Siin ka Delfi artikkel toimunud võidusõidust.

Järgmine võistlus on jälle järgmisel kolmapäeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar