neljapäev, 7. oktoober 2010

XVIII seeriavõistlus 6. oktoobril 2010

Tänane seeriavõistlus algas kaptenite koosolekuga kaldal ja kui neid tavapäraselt peetakse siis, kui tuule tugevus ületab 15 m/s ja on vaja otsustada, kas merele minna või mitte, siis seekord oli kodune Pirita jõgi suutnud meile valmistada ootamatu üllatuse – veetase jões oli langenud tavapärasest oluliselt madalamale. See tähendas aga seda, et Pirita jõe põhja ja jahtide kiilu vahele ei jäänud enam piisavalt vett, ehk teisisõnu – osa jahte merele ei saanud, sest jäid jõe keskele kinni.

Merele siiski mindi aga eeskätt II grupi jahtide osavõtt oli täna mudalõksu tõttu kesine. Kraapasime ka Fortega juba koheselt poilt lahkudes põhjamuda aga ajasime jahi kreeni ja murdsime merele.

Kuna tavapärae kohtunikelaeva asemel oli täna väljas väiksem kaater, ei märganud me õigel ajal stardiliinile seilata ja nii tuli meil teha pea et lendstart. Kuivõrd kohtunikud olid aga stardiliini paika pannud nii, et parema halsiga oli pea võimatu rajale purjetada kui sa liinist kasvõi paadipikkuse võrra allapoole hoidsid, ei suutnud me pärast väikest vallamist end enam stardiliini märgist üle suruda ja olime sunnitud halssi tehes viimasena rajale purjetama, andes sellega teistele stardis minutikese ette. Hea start on aga purjetamises pool võitu!

Distantsiks oli tänases 6 m/s puhuvas lõunakaarte tuules -1,+2 ja Fo ehk siis Kadrioru tooder vasaku poordiga, Kuuli muna paremaga ja finiš Pirital jõel. Meie õnnetuseks oli tänane avaloovimine puhas leeots, ehk äraseletatult võimaldas ühe halsiga otse stardist Kadrioru toodrini purjetada ja see tähendas meile pärast õnnetut lähet esimeses pöördes kindlat 5 kohta pärast Charismat, Ladybirdi, Premiumit ja Merioni . Meist tahapoole jäid üksnes Sylvia ja Santa Maria.

Allatuulekursil pakkus meile seekord põnevust duell Merioniga, kellest me sellises tuules ja sellisel kursil olime kiiremad, kes aga algul ei tahtnud meid kuidagi pealtuule mööda lasta. Proovisime siis paaril korral alltuule läbimurret aga alati jäi pisut puudu. Pärast väikest luhvingmatśi, mille küll võitsime aga mille tulemusena kolm eesolijat mõistagi vahet meiega suurendasid, pääsesime Merionist lõpuks mööda. Kuuli muna juures olid ees Charisma ja Ladybird, kellest veidi jäi maha Premium. Meie kaotasime neile juba ca 3 minutiga aga olime omakorda Merioni suutnud pea samavõrra kiiluvette jätta.

Järgnes loovimine Pirita poole, mille käigus hoidsime maksimaalselt kalda alla ja saavutasime ka väikest edu aga eesolijad jäid püüdmatusse kaugusse. Sõiduvõit Ladybirdile Charisma ja Premiumi ees. Meie hävisime võtjale pärast ümberarvestustr enam kui 3 minutiga, Merion jäi aga meist omakorda enam kui 2 minuti kaugusele.

Rõõmupanka jäid seekordsest võistlusest päikseline sügisilm ja Forte pardal külalistena kaasa purjetanud kaksikutest Optimisti-poiste Kaarli ja Mihkli säravad silmad.

Kokkuvõttes hoiame liidrikohta 3-punktilise eduga Premiumi ja 5-punktilise eduga Merioni ees. Seilata jääb veel kolm kolmapäevakut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar