laupäev, 30. juuli 2011

KJK Delfi IX ja X kolmapäevaregatt, 20. ja 27. juulil 2011

Seekordsed kokkuvõtted viimasest kahest kolmapäevaregatist teeme muude suviste tegemiste rohkusest tingitud ajanappuse tõttu üpris lühidalt.

Üheksandal seeriavõistlusel olime väljas vähendatud, asendatud ja osaliselt ümberpaigutatud meeskonnaga, nii et mitmed mehed purjetamas tavapärasest hoopis erinevatel kohtadel. Sestap panime oma päris õigeaegse stardi tuksi sellega, et liinil olles läks jaht korraks käest ära ning kaotasime kiiruse ja ka esimeses märgis ei suutnud vasakuga tulles Lady Birdi tagant läbi vallata, nii et pidime enne märki üles keerama ja seega 360-kraadise pöörde tegema, lastes sellega Premiumi, Lady Birdi, Merioni ja Sylvia endal eest ära seilata. Edasi läks aga esialgne rabedus üle ja tasapisi hakkasime kohti tagasi võitma. Lady Birdile küll päris järele ei jõudnudki, kuid füüsiliselt teisena olime finišis, mis ümberarvutuse tulemusena andis kolmanda koha Lady Birdi ja 18 sekundiga Forte ees teise koha saanud Merioni järel.








Kümnendal seeriavõistlusel oli kogu tiim jälle koos ning õnnestunud taktika, viperusteta sujunud manöövrid ja ka kübeke õnne võimaldasid etapivõidu lõpuks taas koju tuua. Stardis puhunud ca 5 m/s kirdetuul vaikis etapi edenedes üha enam, nii et vahed venisid lõpuks üpris pikaks. Ka distants oli vaikivale prognoosile vaatamata pandud nii pikk, et tegemist oli selle hooaja kõige pikema kestvusega kolmapäevakuga - meil õnnestus võistlusmaa läbida kahe tunni ja 40 minutiga, kuid paljudel teiste gruppide jahtidel võttis see vaatamata lühemale rajale peaaegu tund aega kauem.








Võistluse protokolli leiab siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar