esmaspäev, 1. august 2011

Tallinna MV lühirajal, 30.-31.07.2011

Möödunud nädalavahetusel peeti maha Tallinna Meistrivõistlused lühirajal, laupäeval oli kavas neli võistlussõitu ja pühapäeval kolm, seitsmest sõidust kõige kehvem läks mahaarvamisele. Meie grupis osales kuus jahti: Amserv, Lady Bird, Premium, Sylvia, Olympic Online ja Forte.

Laupäeva hommik tervitas purjetajaid juba reede õhtul alanud paduvihmaga ning seda jätkus ka terveks võistluspäevaks. 7-9 m/s puhunud tuul kõikus NNE ja NE vahel ning puhanguti ulatus see kiiruseni 12 m/s. Rajaks oli põhimõtteliselt kaks "vorsti", kus esimesel ringil sees ka lühike leeots kahe ülemise märgi vahel ning mille lõpus veel väike krüssuots finišini.

Kaks esimest võistlussõitu õnnestusid meil nii hästi, et neist polegi õieti midagi kirjutada - olime esimesena esimeses märgis ja hoidsime-kasvatasime edu lõpuni. Kolmandas sõidus olime taas esimesed, kui teise krüssuotsa lõpupoole magasime maha ülemise märgi asukoha, tegime seetõttu paar liigset pauti ning krüssasime üle. Oma osa mängis siin kindlasti ka asjaolu, et teise grupi Sugar oli selle märgi taha kinni jäänud ja seda polnudki näha - oleksime aga pidanud sellest aru saama. Segaduse tõttu jäime märki võttes ka manöövritega hiljaks ja ei saanud kohe spinni üles, kuid õnneks konkurendid meist siiski mööda ei lipsanud ning allesjäänud distantsi jooksul suutsime vahemaad niipalju suurendada, et finišis taas esimesed olla. Neljas sõit läks jälle samamoodi nagu esimesed kaks, nii et pärast esimest võistluspäeva olime täiseduga võistlust juhtimas.





Pühapäeva hommik algas taas kerge sajuga, kuid päeva edenedes hakkas õnneks selginema, nii et viimased kaks sõitu peeti juba päikesepaistes. Tuule tugevus oli praktiliselt sama, mis laupäeval ning see oli kergelt ida suunas pöördunud, kõikudes nüüd NE ja NEE vahel. Puhangud olid endiselt 10-12 m/s.

Kahest esimesest pühapäeval toimunud võistlussõidust pole õnneks või kahjuks taas miskit põnevat kirjutada, kuna need kulgesid sarnaselt kolmele sõidule laupäeval - jälle esimeseks märgiks ülejäänud laevastiku ette ja lõpuks esimesena finišisse. Viimase sõidu stardis tegime aga mõnede vääritimõistmiste tõttu valestardi, nii et pidime tagasi pöörduma ja uuesti stardiliini ületama, andes sellega konkurentidele päris pika edumaa. Kõigile, peale Lady Birdi, kes pidi valestardi tõttu samuti tagasi tulema. Esimeseks märgiks suutsime ennast siiski kolmandaks pressida ning asusime eespool omavahel tõsist lahingut pidanud Amservi ja Premiumiga vahet vähendama. Viimasel spinniotsal ja lühikesel krüssujupil õnnestus see meil eriti jõudsasti, nii et finišis jäime Premiumiga Amservi järel teist kohta jagama. Kokkuvõttes läks see sõit meil aga mahaviskamisele, kuna kõigist ülejäänud sõitudest olid kirjas esikohapunktid.






Niisiis võistluse kokkuvõttes saavutasime täiseduga esikoha, saades lisaks Tallinna Meistrivõistluse võidule kirja ka väärtuslikud punktid nii Eesti Avamere Karika kui KJK Caprice Cup arvestuses. Teine oli pühapäeval väga head sõitu teinud Amserv ning kolmas Lady Bird, kes poole punktiga neljandaks jäänud Premiumi edestas. Uus võistlus on aga juba vähem kui nädala pärast, kui algab BOW - Baltic Offshore Week. Reedel on kavas pikk avamerevõistlus, laupäeval kaks rajasõitu ja rannikusõit ning pühapäeval kuni kolm rajasõitu. Vaata ka http://www.bow.fi/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar