kolmapäev, 10. august 2011

KJK-Delfi XII kolmapäevaregatt

Ilmaprognoos ennustas tänaseks õhtuks 1-2 m/s loodetuult, kuid tegelikkus erines sellest oluliselt, kuna järjekordse seeriavõistluse ajal puhus lõuna ja edela vahel kõikunud alguses ca 5-7 m/s tugevusega ning seejärel tasapisi vaikima asunud tuul. Olusid arvestades oli tänaseks distantsiks 1-7-1-Fj, ehk Russalka tooder vasakuga, siis stardiliini poi vasakuga, seejärel uuesti Russalka tooder vasakuga ning lõpuks finiš jõel.

Stardis ei saanud me kiirust korralikult üles, nii et seekord Mati Sepa roolimisel igati hea lähte teinud Premium sai meid kohe kontrollima asuda. Esimeses märgis kaotasimegi neile enam-vähem paari paadipikkuse võrra.



Järgnenud allatuuleotsal saime aga Premiumile järele ning väga hästi õnnestunud taktika ja meeskonnatöö tulemusel ka teises märgis omakorda rohkem kui paari paadipikkuse võrra mööda. Pärast märki pautis Premium kohe kalda poole, kuid meie jätsime neile järgnemata, lootes prognoosi kohaselt pigem mere pealt soodsamat tuult saada. See sai võistluse kokkuvõttes paraku saatuslikuks, kuna vasakul oli siiski parem minek ja nii edestas Premium meid kolmandas märgis taas paari-kolme paadipikkusega. Järgnev lõik finišini enam vahet kummaski suunas palju ei muutnud, nii et Premiumile täna etapivõit, Forte teine ja Merion kolmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar