kolmapäev, 17. august 2011

KJK-Delfi XIII kolmapäevaregatt

Tänaseks kolmapäevaregatiks sättis ilmataat igati kena purjetamisilma - päike paistis, sooja oli 21-22 kraadi ning 260-280 kraadi vahel kõikunud tuul puhus tugevusega 5-7 m/s. Olusid ja stabiilset prognoosi arvestades pandi kahele suuremale grupile päris pikk distants, ehk 2+6-4-Fj, mis tähendas Katariina kai idapoi võtmist paremaga, siis Miiduranna ohutoodri vasakule jätmist, järgmiseks Paljassaare põhjapoi võtmist samuti vasakuga ning seejärel finišit jõesuudmes.

Stardis olime nii täpselt, et kui pärast stardisignaali kõlamist valestardi lipp heisati, pelgasime juba tagasipöördumise vajadust. Õnneks tegi aga valestardi siiski ainult meist allpool olnud Merion, kes enne stardiliinile tagasiminekut jõudis juba päris mitu kaabeltaud esimese märgi poole seilata ja andis nõnda konkurentidele päris kõva edumaa. Loovimine Katariina kai poole möödus meil suhteliselt tasavägises heitluses Premiumiga, keda esimeses märgis mõne paadipikkuse võrra edestasime. Jahtide omavahelisse konkurentsi sekkus ka Eckerö Line Cargo :-)





Järgnenud spinniotsal Kuuli muna juurde vahe Premiumiga oluliselt ei muutunud, küll aga kasvas esikaksiku vahe kõigi ülejäänutega.



Edasine loovimine Paljassaare põhjapoini liidrite vahel samuti olulisi muutusi ei toonud, tagapool tegi aga head võistlust Merion, kes ülejäänutega vahet oluliselt vähendas. Viimane spinnakeriots jõesuudmeni õnnestus meil Premiumist mõnevõrra paremini, nii et suutsime nendega etapivõiduks vajaliku vahe välja purjetada. Kolmandaks tõusiski Sylviat, Olympicut ja Tormilindu edestanud Merion.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar