kolmapäev, 6. juuni 2012

KJK-Garmin VI kolmapäevaregatt 06.06.2012

Korraks oli kaldal tunne, et tuulevaikne ilm võtab seekord meestelt meremõnu aga õnneks hakkasid kella viie paiku lipud taas lehvima ja kõik sai paika.
4-5 meetrises läänetuules tuli Merivälja alt tsentripoini seilata, see paremasse poordi jätta ja teha sama Kuuli muna toodriga ning siis otsejoones Pirita jõe muulide vahel oleva finiśini purjetada.
Stardi eel olid I grupi jahtidest kõige ülevamas tujus ilmselt Olympicu mehed, kelle puna-valge võistlusdress kenasti ja juba kaugelt silma paitas. Kahjuks see neid stardis ei aidanud, sest koos Premiumiga trügiti enne signaali üle stardiliini ja edasine oli juba sundkäik suunaga paremale rajapoolele, mis täna just ei toitnud.
Forte sai kena lähte alumise jahina. Meie pealt startinud Amserviga suutsime ligiulähedaselt sama kiirust pidada aga kõrguste vahe muudkui kasvas ja kasvas, mis ülemiseks pöördetähiseks tekitas meie vahele ca 35 sekundilise ajavahe.
Tagant kedagi täna ähvardamas polnud ja nii me siis andsime endast parima, et üha tõusvas tuules Amserviga vahet vähendada.
Kahe spinniotsa peale saimegi ca 15 sekundit kärbitud. Kuuli muna juurest Piritani oli päris terav spinniots, õnneks läks meil spinn üksnes korra käest, muidu suutsime kenasti kontrasoodi, spinnipoomi ja brassidega töötades jahi käigu maksimumi peal hoida.
Finiśivile kõlas Amservile küll 20 sekundit varem aga ümberarvestus tagas meile 12 sekundilise sõiduvõidu. Järgmised kohad läksid Merionile, Sylviale ja Premiumile. Olympicule kuulus täna vaatamata iludusvõistluste esikohale viimane koht.
Kuue sõidu kokkuvõttes on Amservil 31, Fortel 27, Olympicul 23, Premiumil ja Merionil 20 ja Sylvial 15 punkti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar