neljapäev, 31. mai 2012

KJK-Garmin V kolmapäevaregatt, 30.05.2012

Kui kaldal olles tundus tuuleke veel üpris nõrk ja tegelikult 2-3 m/s oligi, siis 18:30 toimunud stardihetkeks kogusid õhuvoolud vastavalt prognoosile sisse juba umbes 7 m/s hoo ja tulid otse läänest. Ennustuse kohaselt pidi tuule suund põhjakaarde pöörduma ja nii see peatselt ka läks, ehkki võistluse lõpuni jäi tuul pidama 280 kraadi ümbrusse ning suurem pööre põhja poole toimus alles 19:30 paiku, kui suurem grupp kõik finišis. Kohtunike poolt pandud distants oli täna 2+7+Fj, ehk Katariina kai idapoi parema poordiga, stardiliini märk samuti paremaga ning siis finiš jõesuudmes muulide vahel.


Start läks meil paraku taas täiega aia taha, nii et andsime kõigile konkurentidele päris korraliku edumaa, mida tänase lühikese ja ettearvatavalt kiire võistluse puhul kindlasti teha ei tohtinuks. Tänu juba nimetatud tuule pööramisele purjetasid kõik ülejäänud konkurendid stardist paremal halsil peaaegu otse esimese märgi peale, samas kui Premium ja ka meie pisut pärast starti korraks paremale ja siis tagasi paudid tegime ja sellega vast pisut üle põrutasime.


Kuna Premium oli läinud kõige kõrgemale, said nad enne märki kiiruse peale sõita ja see aitas neil teisena pärast järjekordselt head võistlust teinud ja pikalt ette läinud Amservi märki võtta. Kolmas oli esimeses märgis Olympic, seejärel Forte, kellel Merion ja Sylvia tihedalt kannul.

Järgnenud allatuuleotsal saime jõudsasti nii Premiumile kui Olympicule järele ja lõpuks vast kriipsukese isegi ette, ehkki küll mitte piisavalt eesootava märgi suhtes. Nii pidimegi vahetult enne märki tegema tavapärasest erinevaid ja sestap meeskonnaliikmete jaoks omavahel absoluutselt kooskõlastamata manöövreid, mille tulemusel tekkis suur segadus nii spinni alla- kui genu ülessaamisel. Kaotatud sekundeid kogunes kindlasti päris hulgaliselt,  ehkki kogu jamale vaatamata suutsime ennast siiski pressida Olympicu ja Premiumi vahele, füüsiliselt kolmandaks.


Viimasel otsal finiši poole valmistusime selleks, et jõesuudmes taas spinn üles vedada ja jõge pidi kiiret sõitu teha, kuid siis meenus, et finiš on seekord muulide vahel ja nii võtsime spinnipoomi uuesti maha. Amserv lõpetas füüsiliselt esimesena, siis Olympic, Forte, Premium, Merion ja Sylvia. Korrigeeritud aegade tulemusel tuligi Amserv võitjaks, seekord Merioni ja Sylvia ees. Neile järgnenud X-41 kolmikust oli parim Olympic, Forte ning Premiumi ees. Esimest kaht jahti kõrvale jättes olid vahed täna ikka päris väikesed, sest neljandast kohast jäi meil puudu 9 ja kolmandast 14 sekundit. Premium kaotas meile omakorda kõigest 15 sekundiga. Ja tegelikult ei saa siiski ka kaht esimest kõrvale jätta, sest rehkenduse tulemusel edestas Amserv Merioni kõigest 3 sekundiga. Merioni seljataga tuleb siis tõepoolest tänane pikim vahe, ehk 29 sekundit.

Kokkuvõttes oleme nüüd Amservi ja Olympicu järel ning  Premiumi ees kolmandad, ehkki tegelikult on üldseisust misiganes vaatevinklist siiski veel väga vara rääkida, sest hooaeg on ju ikka veel päris noor.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar