pühapäev, 19. mai 2013

E4 KARIKAVÕISTLUS - SEIKO CUP 2013 II päev

Imeilus rannailm aga paraku mitte purjetamisilm. Tuul oli pea olematu ja nii nagu Tallinna lahel ikka, tuli oodata kella 13-ni, et tekiks uus tuul. Tuule tugevus oli 3 m/s ja suund oli sedapuhku Nord. Forte pardal oli kindel tunne, et seekord on meie kord teha tormi Amservi meeskonna südames. Tormi tegijate rivi olid Fortel sedapuhku tugevdamas härrased Vilgats ja Metsaviir.
Startisime alumistena, suutsime hoida käiku ja kõrgust ning libisesime vaikselt Amservist ette. Edu kasvas, aga vahetult märgile minnes krüssasime üle ja nii hingas Amserv allatuult minnes meie ahtrisse. Järgmiseks veaks oli halsiga hilinemine, mille tulemusena hävisime allatuule märgi juures oma liidrikoha.
Teisele loovimisele minnes viskasime kohe märgis paudi, mis viis meid  paremale keeranud tuules parema halsiga purjetades märgile suhteliselt lähedale. Amserv valis Merivälja poolse rajapoole ja ilmselt krüssas veidi üle, mille tulemusena saime seeekord õigel ajal Amservi alla pautides ülamärgis ette. Kahjuks ei suutnud me spinni piisavalt kiirelt vedama saada, et halssida, Amserv halssis enne ja sai taas ette. Nii me lõpetasimegi füüsiliselt tosin sekundit päras neid, saades samas võistlusväärtusest tuleneva ümberarvestuse järgi kirja 11-sekundilise võidu.
Kohtunikud andsid ka veel teise stardi, mis läbi raskuste õnnestus meil kenasti ja kuivõrd saime Amservi pealtuules kerge briisi esimesena kätte, hakkasime oma edu kasvatama, kuni saabus hr Soots kaatriga ja sõidu katkestas. Mõistlik see ju oli, sest tuul oli pööranud sedavõrd itta, et stardist ülemisse märki andis purjetada ühel halsil.
Kuivõrd tuul vaikis sootuks, lõppeski II võistluspäev ainsa sõiduga. Kokkuvõttes jäime sõitudega Amservile alla 3:1, aga plusspoolele jäi hea tunne suvisest nädalavahetusest merel, rooste läinud manöövrite ülekordamisest tulenev kasu järgmiste regattide tarbeks ja mõnus konkurents Amserviga. Tänud korraldajatele, õnne võitjatele ja kohtumiseni juba eeloleval kolmapäeval!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar