laupäev, 18. mai 2013

E4 KARIKAVÕISTLUS - SEIKO CUP 2013

Tänase võistluse kohta võks öelda lühidalt nii - võitis see, kes vähem eksis. Tegelikult on see ju alati nii ja üksnes haruharva õnnestub reeglit rikkudes võitjana triumfeerida.

Starti tuli täna oodata üsna kaua, sest üks meremehe ja ka purjetaja kahest suurest vaenlasest, nimelt udu, oli otsustanud end üle Tallinna lahe laotada ja ei teinud teps mitte välja purjetajate soovidest.
Asjatundmatute kuivamaarottide jaoks võin öelda, et meremehe teine suur vaenlane on naine või õigemini midagi sellist, mis naisest naise teeb.

Udu hajus alles veidi enne kella 14 ja siis läks ka võistluseks. Peeti 3 sõitu, tuule suund oli NE ja tugevus kõikus 6-8 m vahel. Meie grupis olime rajal Amserviga kahekesi ja tuleb öelda, et vaatamata mittemassilisele osavõtjate arvule, igav meil ei olnud.
Forte meeskond selleks regatiks on tavapärasest erinev ja ehkki kõkidel meestel on ette näidata soliidne purjetamiskogemus, jäi puudu just koordineeritud tegutsemisest ja kooskõlast. Mitmed härrad purjetasid harjumatutes positsioonides ja tundus, et mõnel mehel võttis tükk aega, enne kui lihas- ja muu mälu taastus. Lihvitud meeskonnatöö on aga rajasõidus edu pant.

Kui tavaliselt on nii, et kui jaht võidab, võidab meeskond ja kui hävib, on süüdi roolimees. Seekord võib küll täie kindlusega väita, et roolimees Tammo ei eksinud, stardid olid priimad ja roolimine täpne, küll eksis aga korduvalt meeskond, seda nii märke võttes, spinni tõstes ja langetades, pautides ja halssides. Eksiti kõikides nendes elementaarsetes manöövrites, milles Forte tavaliselt tugev on olnud. Eriti ebanormaalseks tuleb pidada seda, kui me kahel korral alltuule märki liidrina võtsime ja siis sõna otseses mõttes valvelseisangusse jäime, et Amserv meist alltuule poolt kena kaarega mööda lubada.
Amserv oli täna meist kindlalt parem ja ümberarvestatud ajas olid Forte kaotussekundid sõitudes 27, 18 ja 23. Seda ei ole just palju, aga siiski piisavalt. Homme on pardal taas osaliselt uued mehed ja kõik algab uuesti. See aga ongi purjetamise juures ju mõnus, et iga võistluspäev toob uued tuuled ja uue lootuse, ning merele minnakse võitlema ikka võidu nimel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar