neljapäev, 4. juuni 2015

KJK USS SECURITY 5. kolmapäevaregatt 03.06.2015

Stardihetkel puhus 6-7 m/s edelast ja ehkki mõni kõvem pagi tuiskas ka vahel üle lainete, tundus, et tuleb selline tavapäraselt mõnus kolmapäevak.
Tõsi küll, vahetult enne eelsignaali otsustasime peale panna oma "hõbepurje", mis täienduseks Northi purjemeistrite tööle, sai mullu Marko ja minu poolt kaunistatud rohke MacGyveri hõbeteibiga.
Tänu purjevahetusele jõudsime stardiliinile ca paarikümnesekundilise hilinemisega ja olime esimesel loovimisel sunnitud end hoidma pisut enam paremale rajapoolele kui oleksime soovinud.
Allatuuleotsale pöörasime Katariina kai juures Spiriti ja Olympicu kannul. Teiseks loovimiseks vahetasime genu pisut suurema vastu, aimamata seda, et tuul tõuseb ja hakkab puhuma 12 m/s. Spirit ja Olympic libisesid vaikselt kaugemale ja Reval Cafe püsis meile suhteliselt lähedal. Teisele allatuuleotsale minnes pani vana meid pagidega proovile. Tuuletugevus tõusis 16-17 meetrini sekundis ja spinnivalitsemine muutus üha raskemaks. Olympicu spinn oli juba ribadeks kärisenud ja tundus, et ka meid võib tabada sama saatus, jaht perutas päris kenasti, ent õnneks suutsime halvimat vältida. Veidi enne viimast märki tõmbasime spinni alla ja genu taas üles. Korra oleksime ka "hiinaka" teinud, sest genu lõi teisele halsile ja jaht läks pealtuule poole tugevasse kreeni, ent ilmselt vana sedapuhku otsustas meid lihtsalt hoiatada. Enne märki lasime genu alla ja halsiga ei riskinud, tegime koolipoisiliku paudi ja kimasime muulide vahelt sisse saades Spiriti järel 2. koha. Kaldal selgus, et Olympicu pardal sai üks mees tõsiselt kannatada nii, et nad olid sunnitud sõidu katkestama ja kiirabi vastu tellima. Reval Cafe oli samuti sunnitud purjetamise pooleli jätma poomi masti küljes hoidva rautise purunemise tõttu ja sõit jäi lõpetamata ka My Caril. Kui teed, siis mõistagi juhtub, aga tore oleks, kui juhtuks vähem või veel parem, üldse mitte. Soovime Olympicu pardalt haiglasse sattunud mehele kiiret paranemist ja usume, et poomid-purjed saavad järgmiseks kolmapäevaks loodetavasti paigatud. Stardiliinil kohtume!
Meie Forte nimelise iluduse upitasime aga klubi kraanaga kaldale, et teha talle korralik põhjaküür (vrdl maniküür, pediküür), mis hooaja alguses miinuskraadide tõttu tegemata jäi. Loodetavasti lähipäevil öö- ja päevakülm ei kimbuta ja saame järgmiseks kolmapäevaks Fortele vana rõõmustamiseks ja meie rahustamiseks uue make up´i tehtud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar