neljapäev, 16. juuni 2016

KJK MARINEPOOL VII KOLMAPÄEVAREGATT

Merele minnes puhus 10-12 m/s idast. Rajaskeem oli vastutuulemärk, Katariina kai tooder, vastutuulemärk, Kuuli muna tooder, uuesti Katariina kai tooder ja finiš merel.
Starti hilinesime paadipikkuse või kahe jagu ja lühikese krüssu järel olime märgis neljandana.
Allatuuleotsal tõusime esimeseks. Teise loovimise algul valisime ekslikult parema rajapoole, sest 4-5 m/s puhuv vaikiv tuul pööras vasakule ja tõi meid ülamärki alles seitsmendana. Positiivne oli see, et vahetasime meedium genu light´i vastu ilma käiku ja kurssi kaotamata. Lühikesel pooltuuleotsal saime mööda My Car´ist, taganttuules Katariina kai poole purjetades möödusime uuesti KatariinaII ja Minnist, aga Reval Cafe, Sugar2 ja LadyBird olid üsna pikalt ette saanud.
Vahetult märgi järel saime aga paremalt rajapoolelt paremini tuult ja 5 minutit hiljem olime jõudnud Sugar2 ja Reval Cafest ette LadyBirdi kiiluvette. Seega veelkordne tõestus sellele, et purjetamises ei tasu kunagi püssi liiga vara põõsasse visata. Samas olime nüüd kõige vasakpoolsem jaht, aga paremalt puhus endiselt paremini. Hästi purjetanud Minni sai meist mingil hetkel taas isegi füüsiliselt ette. Finiśiliini võtsime LadyBirdist 8 sekundit hiljem, aga selge oli, et rajal tehtud taktikalised valearvestused maksavad tabelarvutuses valusalt kätte. Nii pidimegi seekord leppima tagasihoidliku 8. kohaga lootuses, et kolmapäevane s... on sõnnik meie nädalavahetusel seilatava BOW jaoks. Nagu juuresolevalt pildilt näha, sai seekord aga päris parajalt nalja ka mõne teise jahi pardal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar