kolmapäev, 24. august 2016

XV KJK Marinepool kolmapäevaregatt

Ilmselt üks selle suve viimaseid ilusaid ja sooje õhtuid. Päike ja kerge tuuleõhk, mis puhus 3 m/s läänest, meelitasid merele päris paraja portsu jahte. Kohtunikud ei söandanud vaikivas tuules enamat distantsiks panna kui vastutuulemärk, sealt tihedas pakstaaktuules Kuuli muna toodrini ning sealt finišisse.
Forte start oli igati korralik, saime hea kiirusega liini keskelt kenasti rajale ja ujusime Premiumile peale.
Premium viskas paremale paudi ja sama tegime ka meie, sest My Car pressis alt üles ja segas meid vasakule minemast. Kahjuks vana oli täna seda meelt, et  paremal ei pidanud olema, seal oli vaiksem ja tuul keeras ka vasakule, kus Olympic juba pikalt juhtima oli asunud.
Premium kannatas vasakule rajapoolele seilates oma pika kaotuse ära ja õigesti tegi, sest sai sellest servast siiski kenasti tuult ja oli märgis Olympicu ja Sugari kannul. Meie olime märgis oma grupist üsna viimases otsas, tagapool seilamas üksnes Minni ja Furiosa.
Tihedas pakstaaktuules Kuuli muna toodri suunas seilates aga hakkas juhtuma: ees vaikis ja me kihutasime mõnusa sulinaga esimestele järele, algul spinniga, siis genuga. Saime mööda Reval Cafe´st, Merionist ja My Car´ist ning jõudsime KatariinaII kiiluvette. Head sõitu teinud Premium oli samas Olympicule ja Sugar2-le kandadele astumas.
Kuuli muna toodri juures olime Katariina II ahtris, samas olid meie ahtris halssimas My Car, Merion ja Furiosa. Kogu fliit hoidis kurssi Tallinna poole, sest sealpool tundus ka veidi tuult olevat. Ja nii nagu ikka purjetamises vaikses tuules juhtub - see kes esimesena tuule saab, see teistel ka eest ära astub. Sõidu lõpul puhus aga juba kenasti 7 m/s.
Esimesena lõpetas Premium, kes aga tabelarvutuse tulemusena sai kirja 3. koha Sugar2 ja KatariinaII järel. Edasi järgnesid Olympic, Merion, Reval Cafe ja Forte. Kohvikule jäime alla 2 sekundiga, samas 3 sekundiga edestasime Cherie´d. Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et kodune karvakiskuine on karm ja kolmapäevakul konkurentsiga ei koonerdata. Kohtumiseni merel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar