neljapäev, 5. mai 2011

KJK-Delfi I kolmapäevaregatt, 04.05.2011

Kalevi Jahtklubi äsja alanud hooaja seeriavõistluse avaetapp sai peetud vahelduvates nõrkades tuuleoludes ning kõigest neljakraadise õhusoojaga, mis merel üpris jäise tunde tekitas. Distantsiks oli seekord 8-2+6+Fo ja meie võistlusklassis rivistus stardijoonele kõigest kolm jahti - Charisma, Sylvia ja Forte.



Esimese vastutuulde pandud lisamärgi võtsime Charisma ja Sylvia ees, heiskasime spinnakeri, tegime seejärel kohe halsi ning asusime suhteliselt otse järgmiseks märgiks olnud Katariina kai idapoi suunas purjetama. Samal ajal eelistasid aga ülejäänud kaks konkurenti Miiduranna sadama suunas seilata, lootes sealt paremat tuult leida. Tuleb tunnistada, et see läks vähemasti Sylvial ka korda, kuna mõne aja pärast olime muutuva tuule tõttu sunnitud halsi tegema ning uus kurss viis meid Sylviaga kokku, Charisma aga oli selleks ajaks veel palju kaugemale merele läinud, sealt siiski olulist võitu saamata.



Järgnevaks pooltunniks kujunes võidusõidust kenake naljanumber, kuna enne teise märgini jõudmist vaibus tuul peaaegu täielikult, teise, kolmanda ja neljanda grupi jahid jõudsid meile järele ning seetõttu olid märgis ühes trobikonnas koos kõikide võistlusklasside jahid, mis tõi kohati kaasa päris üksjagu segadust. Sylvial õnnestus see märk igatahes esimesena võtta ning meie vahele mahtus veel kolm või neli teiste gruppide jahti, Charisma oli aga oma liiga hoogsa mereleminekuga juba korraliku kaotuse saanud.





Tegime nüüd kohe halsi, saime vasakuga enam-vähem õnnelikult märgile lähenenud või selle just äsja võtnud laevastikust läbi ja võisime hakata järgmise märgi peale mõtlema. Õnneks soodustas seda mõtlemist taas kuni 5 m/s tõusnud tuul ning pärast paari õnnestunud pauti purjetasime uuesti kogu laevastiku ette tõusnuna otse Miiduranna keratoodri suunas. Sylvia oli läinud pisut liiga kõrgele ja Charisma omakorda päris palju madalamale, teiste gruppide jahid olid nii meist kui Sylviast juba kaugemale maha jäänud. Nii saimegi kolmanda märgi võtta uhkes üksinduses, kuid siiski veel võiduks mitte piisava eduga Sylvia ees.




Viimasel spinnakerilõigul "Kuuli muna" juurest finiši poole õnnestus meil teha kaks õigeaegset ja hästi õnnestunud halssi, mille tulemusel taas vaikivas tuules üle seitsme minuti Sylviast eespool finišijoone ületasime. Pärast aegade korrigeerimist jäi sellest alles 3:16, mida oli esimese seeriavõistluse võiduks igati piisavalt. Kolmas oli seekord siis Charisma.



Loodetavasti tuleb järgmiseks kolmapäevaks nii rohkem sooja kui ka rohkem osalejaid ...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar