neljapäev, 19. mai 2011

KJK-Delfi III kolmapäevaregatt, 18.05.2011

Erinevalt eelmisest kahest kolmapäevakust puhus seekord üpris krapsakas 8-10 m/s edelakaarte tuul ning enne starti arvasime juba, et tuleb üpris pikk distants. Seekord piirdusid kohtunikud siiski rajaga 2+6+Fj, ehk Katariina kai idapoi ja Miiduranna ohupoi paremaga ning siis finiš jõe suudmes. Ajaloolise tõe huvides olgu siinkohal öeldud, et selle väikese "j" tähe distantsitahvlil jätsime me üpris üksmeelselt tähele panemata ja alles paarsada meetrit enne jõele sisenemist märkasime, et finiš seekord muulide vahel toimub. Harjumuse jõud on suur ning kui oled juba mitmeid aastaid teadnud, et tahvlil seisab Fo, siis see väike "j" ei puhu "o" asemel mingit pilli :-) Stardijoonele rivistusid meie klassis taas ainult Charisma, Sylvia ja Forte, ehkki näiteks ka Merion oli lõpuks vette saanud ning kai ääres käis seal tihe toimetamine.



Stardi saime teha kahest konkurendist pealmisena ning pärast seda hakkasime neist tasahilju ettepoole nihkuma. Esialgu tundus kõik enam-vähem sissetallatud rada pidi kulgema: üks paut, siis teine, siis kolmas, siis märgis spinn üles ja Kuuli muna poole minekut.



Pärast viimast pauti oli Katariina kai idapoini jäänud krüssata vist umbes sadakond meetrit, kui paremasse poordi valmis pandud spinnaker enne ettenähtud aega kotist põgenema pääses ja meile korraliku käsipiduri peale tõmbas. Niisugust actionit, mis nüüd lahti läks, pole Forte peal vist päris ammu toimunud, kui üldse kunagi. Igatahes saime spinni niipalju sisse tagasi tiritud, et märk sai võetud ning pärast seda käis veel mitu minutit kõva rahmeldamine, kuna ilmselt hoogsa tagasitirimise tulemusel oli spinn nüüd ka korralikult koos brasside-sootidega keerdu läinud. Kui lõpuks spinnakeri üles saime, oli Charisma meist möödunud ja Sylvia samuti otsustavalt vahet vähendanud, ehkki olime enne oma kohaliku tähtsusega möllu algust neist päris palju ees. Koht kohaks, päris hea eriolukorra trenn oli see kindlasti.



Edasi Kuuli muna poole purjetada õnnestus meil ilma täiendavate jamadeta ning pigem otse vastupidi - väikeste töövõitudega, nii et saime tagasi oma liidrikoha laevastiku eesotsas ning ilma mingite probleemideta läks Miiduranna keratoodri juures korda ka genu üles ja spinn alla saada.



Edasist kurssi Pirita suunas seilasime esialgu genuga, aga siis tekkis moment, kus spinnakeri ülespanek tundus juba võimalik. Nii sai ka tehtud ja seekord taas mitte päris ilma liigsete üllatusteta, kuna genul kasutatud lisasoot jäi spinnisoodi taha kinni ning takistas seega spinnakeril korralikult tuulde minekut. Taas väike action, kuid seekord õnneks oluliselt lühem ja vähem kahjulik kui see eelmine. Seejärel läks päris terav sõit Pirita muulide vahele, mille jooksul ikka aeg-ajalt üle õla vaatasime, kuna vahe Sylviaga polnud ilmselgelt piisav. Kuna nemad spinnakeri ei kasutanud, tundus, et suudame ehk jõe peal võiduks piisava edu saavutada ning sestap tuligi juba alguses mainitud finiš muulide vahel meile mõnevõrra ebameeldiva üllatusena :-)



Ümberarvutuse tulemusel kaotasime küll seekordse etapi esikoha Sylviale 21 sekundiga, kuid positiivse poole peale tuleb kindlasti lugeda saadud treeningut toimetulekuks eriolukordadega. Seda läheb meil kindlasti edasise hooaja jooksul vaja. Hooajaks vajalikke kogemusi läheme kindlasti hankima ka eeloleval nädalavahetusel toimuvale E4 karikavõistlusele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar