pühapäev, 11. september 2011

Jahtklubi regatt, 10.09.2011

"Pilvede servad on nagu lesta kõhuääred - need on alati kõige mõnusamad", ütles Kalev, kui pärast laupäeval kell 11:05 antud starti Katariina kai poole hakkasime purjetama. Algas KJK Caprice Cup osavõistluseks olev Jahtklubi regatt, kus distantsiks seekord Katariina kai idapoi, Miiduranna keratooder, Suurupi 2. teljepoi, Tallinna 3. teljepoi ning seejärel finiš Pirita jõel. Alguses puhus tuul 320-330 kraadi pealt tugevusega 2-3 m/s, hiljem tõusis see 7-9 meetrini sekundis ning keeras 270-300 kraadile. Tuleb vist öelda, et konkurents oli paraku laupäevale omaselt hõre, sest esimeses grupis oli rajal ainult kolm jahti - Olympic, Sylvia ja meie. Kuna Jaak ja Indrek tegid kaasa Tallinna lahel toimunud Melges 24 võistlustel, hoidis Forte rooli seekord Tammo.




Nagu juba öeldud, hoidusime võimalusel pilveservade alla ja nõnda hakkasime kohe pärast õnnestunud starti Olympicul ja Sylvial eest ära libisema. Oli näha, et nendel ei õnnestunud paraku tuule faasidega nii hästi kaasa minna kui meil. Esimese märgi võtsimegi seetõttu juba kolmeminutise eduga Olympicu ees ning Kuuli muna juurde jõudes oli vahe veninud 4 minuti peale.





Järgnes pikk krüss Suurupi 2. teljepoi peale. Mõneks hetkeks valmistas meile konkurentidest oluliselt suuremat muret Tallink Superstar, mille kurss meie omaga suhteliselt konkreetselt ristus, kuid õnneks otsustas viimase kapten siiski Forte tagant läbi keerata. Aitäh!




Suurupi 2. teljepoi võtsime umbes 9 ja poole minutilise eduga Olympicu ees. Siit läks üles spinnaker, millega seilati Tallinna 3. teljepoi juurde ning ka sealt edasi finišisse. Mandri kohal oli juba alates võistluse algusest näha tugevaid vihmahoogusid, samas kui merel kõigi purjetajate rõõmuks kuiv ilm püsis.





Viimase märgi juures oli meie edu Olympicu ees juba enam kui 10 minutit, millest piisas selleks, et pärast neljatunnist võistlust ümberarvestuse tulemusel teise koha saanud Sylviat kaheksa minutiga edestada. Auhinnalise kolmanda koha teenis Olympic 38 sekundit Sylviale kaotades. Oli igati mõnusas ja asjalikult rahulikus õhkkonnas toimunud purjetamisvõistlus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar