kolmapäev, 7. september 2011

KJK-Delfi XVI kolmapäevaregatt

Tänase 7-9 m/s puhunud kagutuulega pandi esimesele ja teisele grupile kohtunike poolt päris pikk distants: 8-6-8-6-8-6-Fo, ehk sisuliselt kolm ringi muulide lähedale pandud vastutuulemärgi ja Miiduranna ohupoi vahel, pluss algatuseks esimene lühike krüssuots ja lõpetuseks finiš Pirita jõel. Meie grupis osales seekord kuus jahti - Premium, Olympic, Lady Bird, Merion, Sylvia ja Forte.



Start õnnestus taas üpris hästi, mis võimaldas esimest märki Premiumi ja Olympicu ees esimesena võtta, ehkki vahed olid päris väikesed. Järgnenud allatuuleotsal püsis vahe Premiumiga napi, kuid stabiilsena. Alles enne pöördemärki saime õnnestunud manöövrite tõttu vahet õige pisut suurendada.




Järgnenud krüssuotsal saime vahet grammikese suuremaks, osalt ka seetõttu, et etapi teisel poolel tekitasid Premium ja Olymic omavahel tõsist konkurentsi.



Teisel allatuuleotsal libisesime konkurentidel taas õige pisut eest ära. Enne allatuulemärki tehtud manöövrid läksid ka nüüd igati hästi, välja arvatud see, et halsi käigus sai Margus poomiga päris korraliku obaduse vastu pead, mille tulemusel lendasid paraku merre tema prillid ja olukord oli natukeseks ajaks üpris verine.



Edasine võidusõit kulges ilma suuremate vahejuhtumita kuniks järgmisel ringil taas Kuuli muna märgi juures tagasi olime - spinnakeri allavõtmise käigus kukkus see nüüd vette, nii et parempoolne spinnisoot ja -brass läksid põhja alla. Mingisuguseid sekundeid siia kindlasti kadus, kuniks olukorra klaaritud saime, ehkki vahe jälitajatega püsis hinnaguliselt siiski enam-vähem võiduks vajalikuna.

Viimane krüss finiši poole läks esialgu samuti igati lubavalt, kuni lõpus liiga vara jõesuudme poole pautisime - vahetult enne muule pidime seetõttu vaikivas tuules paar lisapauti tegema, samal ajal kui Premium ja Olympic tagant mühinaga lähemale purjetasid. Nii siis läkski, et etapivõidu sai Premium kahe sekundiga Olympicu ees, kellele meie kolmanda koha omakorda üheksa sekundiga kaotasime. Järgnesid Sylvia, Merion ning seekord viimasena Lady Bird. Tänud ka ilmataadile, kes õhtuks lubatud vihma alles siis taevast alla lasi kallata, kui jaht kenasti kai ääres ära klaaritud sai.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar