pühapäev, 4. september 2011

KJK Sügisregatt, 3.09.2011

Laupäeval toimus Kalevi Jahtklubi Sügisregatt, mis oli ühtlasi ka KJK Caprice Cup osavõistluseks. 3-6 m/s tuul puhus alguses 320 ja 340 kraadi vahel kõikudes, pärastpoole käis ära põhjas 0-5 kraadi peal ning võistluse lõpupoole jäi lengerdama 315-330 kraadi vahele. Meie võistlusgrupis osales ainult kolm jahti - kõigest nelja mehega väljas olnud Sylvia, samuti vähendatud tiimiga purjetanud Lady Bird ning täies koosseisus Forte.

Distants oli seekord päris pikk: 6-2+5+1-6+F - kõik juba kolmapäevastelt regattidelt teada-tuntud märgid, välja arvatud sel hooajal esimest korda "programmis" olev Tallinna 2. tsentripoi (märk nr 5), mis tuli seekord paremale jätta. Start anti 1. ja 2. grupile korraga ning see õnnestus meil laeva juurest väga hästi, nii et asusime kohe kogu võistlust juhtima.



Kuni teise märgini püsis Lady Bird meil üpris hästi ahtris, kuid siis hakkas vahe järjest suuremaks kärisema, nii et neljandas märgis oli see füüsiliselt juba mõni sekund alla nelja minuti. Teadsime, et peame neid edestama iga võisteldud tunni kohta umbes 30 sekundit ning aega oli selleks hetkeks kulunud natuke üle paari tunni. Sylvia aga oli nii hõreda koosseisu kui ebaõnnestunud poolevalikute tõttu jäänud juba väga kaugele ning kaotas üksjagu ka päris paljudele teise grupi jahtidele.




Viimase kahe lõiguga Miiduranna keratoodri juurde ning sealt finišisse õnnestus meil edumaad veelgi suurendada, nii et ümberarvestuse järel saime ca kolm tundi kestnud võistlusel esikoha umbes nelja minutiga Lady Birdi ees ning enam kui 21 minutiga Sylviat edestades.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar