neljapäev, 24. mai 2012

KJK-Garmin IV kolmapäevaregatt 23.mai 2012

Tänane sõit oli paljuski eelmise kolmapäeva kordus. Tuul oli taas idakaarest, seekord küll kirdest, tugevusega ca 6 m/s. Distants oli -8,-2,+8 ja Fo ehk siis ülemine pöördepoi Merivälja all ja Katariina kai tooder vasakuga, siis Merivälja alune märk uuesti parema poordiga ning siis leeots jõe peale ja finišisse.

Start oli kõvasti parem kui eelmisel korral, meist laeva poole jäid Amserv, Premium, Merion ja Sylvia ning meie alt startis Olympic. Tõusime kenasti Amservi ette aga kuivõrd Olympic surus end meie alt välja, polnud paudist pääsu ja nii me Pirita ranna poole purjetasime. Kui märgile pautisime oli vasakult tulev Amserv meist paari paadipikkusega ette saanud ja silmakas ei jäänud mõistagi tulemata. Veel eespool olid aga esimestena märgis Olympic ja Premium. Premiumil oli täna koguni 13-meheline meeskond pardal ja roolis multo bene signore Sepp, Olympicu rooli hoidis Harles Liiv aga nende sõidu timmis täna sujuvaks härra Peter Saraśkini mõjus kogemustepagas.

Allatuules võtsime ära väikese tuulepöörde, halssisime vasakule ja saime taas paremale halssides kenasti Amservi kõrvale ja Premiumist ette. Märgile lähenedes rikkus meie sujuvat edenemist aga uitmõte genuvahetusest, mis paraku lõppes sebimise ja positsiooni loovutamisega Amservile. Vaikiv tuul tõi kaasa uue genuvahetuse, mille tulemusena alustasime pikka vastutuuleotsa kolmandana ja taas genu light all.

Kuivõrd sabas sörkida pole mõtet, viis paut meid märgist vasakule rajapoolele. Paraku ei naeratanud vana meile täna sugugi ja nii me olime mõnede vahehalsside järel sunnitud tõdema, et ka Pirita poole hoidnud Premium on meist ette saanud.
Viimane kurss oli spinni jaoks liiga terav ja vahed olid juba paigas, seega jäi üle loota, et Olympicu, Amservi ja Premiumi järel saame kirja 4. koha ja ümberarvestusega ei hävi meie taga lõpetanud Merionile. Nii ka läks.

Kokkuvõttes kukkusime nüüd 18 punktiga 3., esikohta jagavad 19 punktiga Amserv ja Olympic, Premium on 17 punktiga 4. kohal. Peab tunnistama, et rebimine on tihedam kui kunagi varem.

Päeva suurimaks võiduks võib Fortel lugeda hr Jõgi kaduma läinud tormiürbi pükste taasleidmist jahi kajutist genu koti alt. Rõõmu kui palju J

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar