neljapäev, 17. mai 2012

KJK-Garmin III kolmapäevaregatt 16.05.2012

Tuul puhus idast 7-9 m/s ja nagu ütles kunagine tuntud ilmaennustaja ühes kunagises uudistesaates  – idast pole meil kunagi midagi head oodata. Tal oli õigus, sest Forte jaoks sai võistlus ümber juba 15 sekundit enne starti, kui seekord rooli hoidnud Tammo närv ei pidanud vastu ja selle asemel et end konkurentide ja kohtunikekaatri vahele pressida, viskas Forte paudi ja tegi seejärel 360-kraadise auringi, mille tulemusena seilasime distantsile kõigi teiste kiiluvees.

Viga sai tehtud tegelikult juba mitukümmend sekundit enne starti, kui me selle asemel, et veidi allatuult vallata ja siis tihttuules kenasti eelistatud liiniotsast ehk siis kaatri poolt startida, osutusime liiga kõrgel olema ja seetõttu lasime end altpoolt tuleval Amservil ja seejärel ka Olympicul n.ö. „ära suruda“. Ümber nurga startide lootusetus peaks tegelikult ju selge olema juba „Optimisti“-poistele, aga nagu elu näitab, ei väsita seda ikka ja jälle üritamast. Seekord siis Forte poolt.

Loomulikult ütleb elutõde, et kui oled kaelani sõnnikus, ei tohi nina norgu lasta ja nii lootsime ka meie, et ees ootav -8,-2,-8 ja Fo ehk siis lahti seletatult vastutuult Merivälja muuli lähistele pandud ülemine pöördetähis ja Katariina kai tooder, mis tulid jätta vasakule ning teistkordselt parema poordiga võetav vastutuule märk Merivälja all ning sealt jõe peal oleva finišini seilatav rada pakub meile revanśivõimalusi. Paraku purunesid need lootused konkurentide südika seilamise tulemusena kildudeks. Esmalt saime tunda Sylvia ja Merioni karmi kätt (loe silmakat) avamärgile seilates. Tagantuules Katariina kai poole purjetades õnnestus meil küll Sylviast pealtuule mööduda ja ka Merionile külje alla pugedes teda märgis napilt edestada, ette jäid aga täna igati tublilt seilanud Amserv, ning ka Olympic ja Premium.

Teine loovimise algul tehtud õnnestunud vahehalss suurendas Amservi edu, meiega parallelkurssi seilanud Premium suutis samuti vahet hoida ja nende kahe vahele pressis end  ülemisse märki jõudes sellel loovimisel mere poole hoidnud Olympic. Sellises järjestuses jõuti ka jõele ja finišini.
Tegime küll katse, heiskasime spinnakeri ja püüdsime sellega kiirust kasvatada, aga enne tuli muuliots kätte kui me Premiumi vastu midagi korda suutsime saata.
Korrigeeritud aegades kuulus täna kindel võit Amservile, Merion kaotas talle ligi minutiga, kolmanda koha võttis Premium, kes edestas vahetult enne neid lõpetanud Olympicut ümberarvestuse järgi napi 5 sekundiga ja 5. jäänud Fortet pisut enam kui poole minutiga.

Kolme sõidu kokkuvõttes on nüüd Fortel liidrina 14 punkti, järgneb Amserv 13 punktiga, Premiumil on punkte 12 ja Olympicul 11.

1 kommentaar:

  1. Nii, mehed, soojendust on tehtud küll. Nüüd tuld!

    VastaKustuta