neljapäev, 8. oktoober 2015

XXI KJK kolmapäevaregatt, 07.10.2015

Selle hooaja eelviimane kolmapäevak toimus sügiseselt karges 4-5 m/s põhjakaaretuules, kuid vaatamata vähestele soojakraadidele säras päike ja merel oli igati mõnus. Kohtunikud olid pannud distantsiks 8-6-Fo, mis tekitas vähemalt Forte pardal kerget hämmastust, kuna tähendas see loovimist esimesse lisamärki, aga seejärel oli ette näha ühe halsi "trammisõitu" Kuuli muna keratoodrini ning sealt edasi samuti üpriski sirget tulekut kuni finišijooneni.



Oli selge, et sellise distantsi puhul tuleb teha suhteliselt hea start ja see meil enam-vähem ka õnnestus, sest pärast esimest pauti olime juba fliidi eesotsas. Järgmised paar pauti läksid küll tuule pööramisi arvestades aia taha, aga kannatasime ära ja õnneks polnud teistelgi midagi eriti kiita.







Järgmisel sirgel lõigul Kuuli muna juurde õnnestus meil tasapisi konkurentidest aina kaugemale libiseda.





Märgis spinn üles, siis üks halss ja oligi paras aeg kurss muulide vahele võtta. Jälitajad jäid aga üha kaugemale.









Kuna muulide vahelt jõe poole keeramisel tuli kurss teravamalt tuulde võtta, panime seal korraks veel genu, mille siis paari minuti pärast taas spinnakeri vastu vahetasime. Distantsi läbimise ajaks kujunes meil 42 minutit ja 27 sekundit. Minut ja 41 sekundit hiljem finišeeris Premium ja veel 53 sekundit hiljem Olympic. Kui kohtunikud olid arvelaua ja lükati käest ära pannud, jäi järjestus täpselt samaks, ainult meie eduks Premiumi ees nüüd täpselt minut ja Premiumil Olympicu ees 47 sekundit.



8.-12. oktoobril on Forte meeskond Itaalias, et osaleda korraldajate kutsel Trieste linnas 11. oktoobril toimuval Barcolana regatil. Tegemist on iga aasta oktoobrikuu teisel pühapäeval peetava maailma ühe suurima osavõtjate arvuga regatiga, kus osalevaid jahte oli mullu rohkem kui 2000.

Merel näeme!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar