laupäev, 17. oktoober 2015

XXII KJK kolmapäevaregatt 14.10. 2015

Üks on kindel - aega tagurpidi pöörata ei saa, purjetamishooaja lõpp ligineb vältimatult nagu kiirabi. Viimaseks jõuprooviks oli Forte meeskond end lauda jätnud kaartidega, mis võimaldasid seeriavõistluse kokkuvõttes maksimaalselt teist kohta püüda. Hiiumaa noorpurjetajatest kasiinopoisid  jahilt Olympic olid libisenud piisavalt pikalt eest ja nende püüdmine polnud enam võimalik. Palju õnne Olympicu vahvale meeskonnale! Selleks, et me seeriavõistluse kokkuvõttes 2. tuleks ei tohtinud me Reval Cafele kaotada üle ühe koha.
Sügisene ilus ilm pakkus mõõdukat läänetuult ja rajaks oli klassikaline Katariina kai - Kuuli muna - Pirita jõgi. Startisime täiel käigul ja juba paar minutity pärast starti olime sõitu juhtimas. Arvestades eelmise kolmapäeva kogemusega, hoidsime seekord paremat halssi praktiliselt lõpuni välja ja suutsime Katariina kai juurde jõudes Olympicu ees juba minutiga juhtima asuda.
Spinniotsal oli suurim oht, et jääme jalgu reisilaevale, seda õnneks ei juhtunud ja Kuuli muna toodri juurde jõudes olime oma esikohta kenasti hoidnud. Pirita poole viis terav spinnikurss. Hoidsime spinni niikaua kui vähegi võimalik ja lõpu läksime genuaga, Olympic püüdis kivist vett välja pigistades spinniga lõpuni tulla, aga vajus järjest tahapoole.
Finiśis edestasime Olympicut pea 2 minutit, millest peale ümberarvestust jäi järele ca minut. Nüüd jäi oodata, mida teevad kohvikupoisid. Reval Cafe tuligi õhtuhämarusesähvardavalt kiiresti, aga kaotusaeg Fortele küündis 4 minuti ligi ja see tagas meile nende ees 19 sekundilise sõiduvõidu.

KJK seeriavõistlusel 2015 seega Fortele pjedestaali 2. koht Olympicu järel ja Reval Cafe ees.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar