pühapäev, 25. oktoober 2009

Hooaeg on lõppenud

Eile peeti hooaja lõpuvõistlus. Ilmselt arvestades asjaolu, et purjetamises tuleb nüüd kuni maikuuni pikem paus, panid kohtunikud distantsiks päris pika raja: 2+6-2-6-2-Fo. Kuna kirde ja kagu vahel kõikunud tuult oli 3-6 m/s, tähendas see suhteliselt pikka viibimist Tallinna lahel. Kellelgi polnud selle vastu loomulikult midagi :-)

Võistluse algus oli justkui koopia viimasest kolmapäevast: meie grupis osalesid jälle Charisma, Premium, Sylvia ja Forte, starditi spinnakeridega ning muutuva suunaga tuul lubas ühel halsil Katariina kai juurde välja jõuda, ehkki vahepeal mõeldi ka halssimisele. Märgi võtsime samuti esimesena, kuid erinevalt kolmapäevast olime selleks ajaks järgnevatega juba umbes paar minutit edu saavutanud.



Järgnevad neli otsa Kuuli muna ja Katariina kai vahel olid Forte jaoks puhas rõõm, sest edumaa jälitajatega aina kasvas, meeskond töötas nagu kellavärk ja mitte ühegi manöövriga polnud vähimatki probleemi. Viimast korda Katariina kai idapoid võttes ning finiši poole teele asudes oli vahe järgmisega juba umbes 7 minuti ringis, mis on pigem kohane mõnele Muhu Väina etapile, mitte tavapärasele võistlusele Tallinna lahel.



Enne muulide vahele jõudmist vaikis tuul märgatavalt, kuid kokkuvõttes kõigile võrdselt, nii et meil õnnestus oma edu säilitada ja isegi pisut kasvatada. Jõe peal enne finišit läks veel tihedaks pautimiseks, kuna tuule suund oli selleks ajaks lausa otse vastu. Kuna üritasime jõe laiust maksimaalselt ära kasutada, saime selle eest paraku ka pisut karistada - olles ühel hetkel maksimaalselt paremale tulnud, riivasime kergelt kiiluga põhjas olnud kivi. Mõned minutid hiljem nägime, et täpselt sama kohta tabasid ka Charisma ja Premium. Mõlemal võttis see hoo maha ja tundus, et Premium jäi mõneks hetkeks lausa seisma.




Võistluse kokkuvõttes edestasime 8 minutit ja 14 sekundit teise koha saanud Premiumi, kelle järel tulid Charisma ja Sylvia. Nii suure edu peamisteks teguriteks olid kahtlemata Fortele sobinud ilm ja hooaja lõpuks väga heaks lihvitud meeskonnatöö.



Möödunud hooajale tagasi vaadates tuleb tõdeda, et see on Forte kolmeaastase ajaloo jooksul senistest vaieldamatult edukaim:
  • Muhu Väina regati võit ja Eesti meistri tiitel;
  • Baltic Offshore Week teine koht;
  • Avamere purjetamise Eesti Karika võit;
  • Tallinna Meistrivõistluste esikoht;
  • Kalevi Jahtklubi seeriavõistluse esikoht.
Seda nimekirja on kahtlemata päris kena vaadata, kuid uhkeks me seetõttu kindlasti ei lähe - konkurents on tihe ja juba maikuus algab kõik otsast peale.



Käesolevasse aastasse on veel jäänud jahtide väljatõstmine eeloleval laupäeval, KJK hooaja lõpetamine 21. novembril ja EJL hooaja lõpupidu 27. novembril. Kuna nendest sündmustest tõenäoliselt midagi erilist kirjutada ei ole, läheb käesolev blog siinkohal kuni aprilli lõpuni "talveunele". Siiras tänu kõigile lugejatele, sõpradele ja konkurentidele - teiega koos on olnud tore ning kevadel kohtume uuesti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar