pühapäev, 4. oktoober 2009

Tallinna meistrivõistlused, teine päev

Hommikul aknast välja vaadates oli selge, et üle Eestimaa on käinud üks suuremat sorti raju. Sellele vaatamata tundus aga, et eilse pessimismi võib asendada mõõduka optimismiga, kuna tuult pole enam sugugi nii palju, et see peaks mereleminekut takistama. Nii oligi, tuulemõõtja skaalal 10 m/s näidust natuke ühele ja teisele poole kõikunud lugemid lubasid võistlejatel sadamast väljuda ja veel kaks võistlussõitu maha pidada. Valitsevad tuuleolud olid just niisugused, kus lihtsalt õnn enam väga palju ei aita, vaid ka meeskondade tegelikud oskused oleksid pidanud mõjule pääsema. Forte meeskond lootis aga eelkõige heastada eilses viimases sõidus saadud viimase koha, mis paratamatult oli jäänud meie kõigi hingele kripeldama.

Neljas võistlussõit

Stardi võtsime eilsete lähetega võrreldes võib-olla isegi pisut rahulikumalt, aga võimalik, et just seetõttu õnnestus see meil päris hästi. Tasahilju hakkasime konkurentidel eest ära libisema ning teel esimesse märki tehtud pautidega suurendasime oma edumaad veelgi. Järgnenud spinnakeriots, uus krüss ning teine spinnisõit enam mingit muudatust ei toonud, nii et saime lõpuks kätte ka sõiduvõidu, edestades ümberarvutuse tulemusel Audi Sporti 13 sekundi ning Lady Birdi kogunisti minuti ja 28 sekundi võrra. Võistlus ise kestis umbes 40 minutit ja ühtki tõsist "jama" meil selle sõidu jooksul ei toimunud, nii et võisime senise päevaga igati rahul olla.



Viies võistlussõit

Viienda sõidu start oli peaaegu koopia eelmisest sõidust, ainult et meist natukene pealttuult asunud Audi Sport oli lähemal, kui eelmises stardis. Nagu siis, polnud meil tegelikult ka praegu sellest mingit suuremat muret, kuna liikusime neist kiiremini. Veel mõni hetk ja Audi tegi paudi, minnes rohkem mere poole ning lootes sealt edu saada, kuna purjetamise rusikareegel on see, et lihtsalt kellegi järel sõites pole üldjuhul võimalik teda võita (välja arvatud erinevate võistlusväärtuste puhul, nagu näiteks Lady Bird on mitmel korral veenvalt tõestanud ;-) ). Esimeses krüssus seilas hästi Premium, kelle vahetus läheduses ka esimesele spinniotsale asusime. Tuuleolud polnud sugugi kerged ja võib-olla just seetõttu sattus Premium poolel teel alumisse märki äkki broachi ning pidi kulutama päris palju aega, et sellest välja saada. Nii Audi Sport kui Lady Bird said Premiumist mööda ja nii pidi Premium asuma neid uuesti taga ajama.

Alumises märgis saime vaatamata genu ümbertõstmise käigus tekkinud väikesele segadusele siiski kõik vajalikud manöövrid edukalt sooritatud ning võisime järgnenud krüssu käigus asuda konkurente kontrollima. Kuna see õnnestus vastavalt loodetule, siis meie positsiooni ohustama enam keegi ei pääsenud ja viimase allatuuleotsa saime purjetada juba eelkõige ennast, mitte konkurente kontrollides. Halsi käigus oli meil küll natuke probleeme, kuid kokkuvõttes saime selle siiski ilma suuremate kaotusteta tehtud. Audit võitsime lõpuks 33 sekundi ning Lady Birdi 52 sekundiga.



Kuivõrd tuul puhus sõidu lõpuks juba üle 12 m/s ja tendents oli aina kasvav, otsustati ülejäänud võistlussõidud ära jätta. Seda enam, et iga jahi kõige halvema sõidu mahaviskamiseks vajalikud viis võistlust said just äsja ka tehtud. Kuna meil läksid pärast eilse kõige kehvema sõidu mahaarvamist kirja kohad 2, 2, 1 ja 1, siis tõime teist aastat järjest Tallinna meistri tiitli koju ära, seekord Lady Bird ja Audi Sport nina ees. Ei saa salata, et pärast eilset suhteliselt viletsalt läinud päeva oli selle tiitli saavutamine siiski üpris magus. Võib-olla isegi seda enam, et konkurentsis oli küll õigupoolest ainult neli jahti, aga need neli on käesoleva hooaja jooksul olnud ka muudel võistlustel tihedalt omavahel rebimas. Võistluste protokoll on siin.



Järgmine võistlus on siis taas kolmapäevasõit 7. oktoobril. Kui me just ei otsusta kaasa teha Karvalakki regatil või hooaja lõpuvõistlusel, on hooaja lõpuni jäänud vaid kolm võistlust. Kui mitte miski muu, siis just see näitab purjetajatele talve vääramatut lähenemist. Niisiis, härrased, otsige välja oma lumelauad ja suusasaapad, või kolige lõunasse, kohalikele laiuskraadidele on igatahes lähenemas külm.

P.S. Indrek(R) möllis ennast eilseks kohtunikelaevale ja tegi sealt palju pilte. Paneme need oma fotoalbumisse üles niipea, kui vähegi võimalik (Loe: umbes 15. oktoobri paiku ;-) ).

Täiendatud 07.10.2009: Nimetet fotod asuvad nüüd siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar