kolmapäev, 21. oktoober 2009

KJK seeriavõistlus, 21.10.2009

Täna peeti Kalevi Jahtklubi 2009. aasta seeriavõistluse viimane etapp. Vahelduseks käesoleval sügisel möllanud tormidele ning paduvihmadele oli ilm kuiv ning valdavalt ENE kaartest puhunud tuult algul isegi vähevõitu, ehk siis umbes 3-4 m/s. Distantsiks panid kohtunikud 2+6+Fo, mis tuule suunast tingituna tähendas startimist spinnakeridega.



Meie grupis osales täna 4 jahti - Charisma, Premium, Sylvia ja Forte. Start õnnestus kõigil vähemalt pealtnäha hästi ning esimesse märki purjetati ühel halsil. Kuna tuule suund oli kohati praktiliselt tagant, mõtlesime küll vahepeal ka halssimisele, kuid lõpuks õnnestus siiski ilma liigsete manöövriteta Katariina kai idapoi juurde välja pressida ning see esimesena võtta.



Järgneval krüssuotsal Kuuli muna juurde põhjustas meile põnevust vahepeal Tallinna sadamast startinud Viking Express, millega meie kursid keset merd täpselt ristusid. Kõige teravamate elamuste vältimiseks tegime paar täiendavat pauti, millega mõistlikku distantsi hoides Vikingi tagant läbi saime.



Hämarduvas õhtus silmi pingutades leidsime Kuuli muna märgi ning võtsime selle samuti konkurentidest eespool. Premium ja Charisma olid omavahel päris tihedalt koos, kuid meist juba suhteliselt ohutus kauguses, Sylvia neist veelgi kaugemal. Tugevnevas tuules seilati edasi finiši poole samuti ühel halsil ning ilma oluliste muutusteta positsioonides. Kokkuvõttes saime sellel päris sündmustevaesel võistlusel järjekordse esikoha, sedapuhku Premiumi, Sylvia ning aegade korrigeerimise tulemusel neljandaks jäänud Charisma ees.



KJK seeriavõistluse üldkokkuvõttes olime alates päris esimesest sõidust olnud liidrid ning seda positsiooni kuni lõpuni käest ära ei andnudki. Niisiis saavutasime teist aastat järjest esikoha, edestades teiseks tulnud Sylviat 22 punktiga ning lõpuks kolmanda koha välja võidelnud Premiumi 29 punktiga. Kõik tulemused leiab KJK kodulehelt.

Hooaega me päris lõppenuks siiski veel ei tunnista - kui meeskonna kokku saame, teeme kaasa ka eeloleval laupäeval toimuval hooaja lõpuvõistlusel, mille start on kell 12:00. Enne pikka talveperioodi tuleb ju purjetamiseks veel igast võimalusest kinni haarata ... :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar