neljapäev, 1. oktoober 2009

KJK seeriavõistlus, 30.09.2009

Sõidueelne olukord sarnanes üsna nädalatagusega, mil otsustati regatt ära jätta. Seekord oli otsus julgem - võistlus siiski ära teha. Julgustas ilmselt ka prognoos tuule vaikimise kohta. Kui aga kohtunikud oleks tegelikkust ette näinud, siis seda sõitu poleks tehtud :-)



Distantsiks pandi 4+6+Fo. Stardi eel käis läänekaare tuul pidevalt 10-15 m/s vahel. Stardist läksime üsna vabalt kõige märgipoolsemana minema ja krüss kulges hästi. Tuule mõningased pööramised tekitasid küll ärevamaid hetki enda positsiooni kindlustamisel ja teiste kontrollimisel, aga tulime toime. Krüssu lõpupoole andis pärast rahevalingut tuul tõesti mõningat nõrgenemise lootust, aga see oli vaid hetkeks. Peagi oli näidikul taas stabiilselt 15 m/s. Märgist allatuult minnes said esmalt eesteki mehed kõva vatti, kui oli prisket tuult täis spinn vaja lõpuni masti vedada. Aga siis tulid ka uued rekordid: seier käis parimal hetkel 17 sõlmeni! Kuuli muna juurest Piritale tulime 12 minutit! Parimad pagid jooksid kuni 19 m/s ja kiirus 10-15 sõlme oli selle tulemuseks. Võimas ja terav elamus!

Võistluse kokkuvõttes saavutasime järjekordse esikoha Merioni, Premiumi, Sylvia ja Charisma ees.




Eeloleval nädalavahetusel plaanime osaleda Tallinna meistrivõistlustel lühirajasõidus. Nii laupäeval kui pühapäeval on kavas maksimaalselt neli võistlussõitu, esimesed stardid on mõlemal päeval kell 12:00.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar