pühapäev, 20. mai 2012

E4 karikavõistlused lühirajal - SEIKO CUP II võistluspäev

Teine võistluspäev algas ligilähedaselt samades oludes, mis esimenegi, üksnes lõunakaarest puhunud edelatuul oli mõnevõrra vaiksem - ca 3 m/s.


IV  SÕIT Stardis õnnestus Fortel meie endi arvates kõik kenasti. Vaatasime, kuidas Amserv valestardi järel tagasi pööras ja nägime ka seda, et tagasikutse lipp jäi lehvima, kuid ei osanud väga peljata, et ta just meile lehvis. Puhtast oma hooletusest ei hoidnud me ka raadiot sees ja nii me pea ülemise märgini liidrikohal purjetasimegi. Vahetult enne märki anti meile Amservilt Forte valestardist teada. Parata polnud midagi, võtsime siis seda sõitu hea treeninguna ja seilasime südikalt lõpuni, edestades sõidu võitnud Premiumit ja teisena lõpetanud Amservi päris kena vahega. Protokolli saime aga kirja OCS-i ja 6 punkti L
Vahepeal vaikis tuul ja nii ootasime taas tunnijagu hetke, mil  pea 180 kraadi pööranud tuul põhjast hakkas puhuma tugevusega 2 m/s.
V SÕIT  Seekord hoidsime raadio ja silmad lahti. Stardiliini vasakpoolne ots tundus kuni viimaste stardieelsete sekunditeni oluliselt parem olevat aga just stardi hetkel pööras tuule kirdesse ja kaatri juurest startinud konkurentidel vöörid kenasti ülesse.
Õnneks kandis allpool paremini ja nii ujusime kenasti üles ja ette, tegime väikese kontrahalsi ja olimegi märgis kindlalt liidrid.
Taganttuules õnnestus  Amservil meile vahetult enne alumist märki aga kenasti ahtrisse jõuda. Minuti-paari pärast olime juba paraja vahega taas ees, siis viskas Amserv paudi  paremale halsile ja mere poole, Premium tegi sama, meie aga põrutasime uljalt Merivälja poole, kus tundus rohkem tuult olema. Seejuures ununes kaptenisillal paraku vana ja väärikas tõde, et kui oled ees, ära mine ülbeks, kontrolli konkurente ja hoia end märgi ja nende vahele.
Kohe kui Merivälja all paudi tegime, oli pilt klaar, meie kurss jooksis nüüd „kenasti“ allapoole kui Amservil ja Premiumil ja üsna varsti seilas Amserv meil paraja varuga vöörist läbi. Premiumist jäime õnneks siiski ette ja suutsime ka allatuules vahet hoida.
Amservile seega kindel regativõit, mis hiiu meeste viimastel hooaegadel paljukannatanud hingedele magusaks palsamiks peaks olema,  Fortele aga seekord punktilise eduga Premiumi ees regati kokkuvõttes 2. koht.  
Nii nagu me merelt  Pirita poole purjetades tõdesime  - oli hea ettevalmistus Sügisregatiks, mille võitmine  hetkel tundub Fortele olema igati väärikas väljakutse selleks hooajaks.  Püüame siis teha kõik, et unustatud tarkusekillud purjetamise põhitõdedest, sisemisest häälestumisest ja sujuvast tegutsemisest taas kokku koguda ning kodustele konkurentidele enne lume tulekut väärikas lahing anda.
Kolmapäevani!

1 kommentaar:

  1. On palsam :) Väga head ülevaated teil alati.
    Terv,
    Egon

    VastaKustuta